divendres, 6 de maig del 2016

SÒCOL DEL MONT-ROIG, Via INDIS DE PONENT

5/05/16. Quan el company habitual fa una via de les què tens en cartera, passa al “Limbo”, això és el què passava en aquesta via. Teníem pendent una sortida amb el Josep Santasusana i ell encara no ha fet aquesta via, doncs ja tenim l’objectiu, Bingo.
El sòcol de Mont-Roig tot i el seu aspecte amaga bons llargs de corda, tot i la seva discontinuïtat, trencada per feixes.

La via Indis de Ponent, ha estat molt ben trobada, té els ingredients per  convertir-se en una clàssica.
La via està semiequipada, però amb criteri discontinuo. Al primer llarg només trobarem un pont de roca. Al segon anirem trobant parabolts, menys abans d’entrar a la R2 on haurem d’autoassegur-se, amb passatges atlètics. El tercer està pràcticament equipat, un Camalot del 3 va bé abans de sortir a la placa de la dreta. El quart està totalment equipat. El cinquè està net. El sisè és l’estrella, el trobarem semiequipat però haurem d’anar posant algun friend.

Aproximació evident deixem el cotxe al segon aparcament. Pel descens anirem per la gran feixa direcció oest, fins a trobar una gran canal per on baixarem fins a trobar una instal·lació de ràpel (50m), un segon ràpel de 20m ens deixa al peu d’una canal. Baixarem fins a la carreta seguint corriols.

DADES
Primera ascensió: estiu 2014
Per: Marc Segarra i Canito.
Equipament: Parabolts del 8 i 10mm.
Material: 12 cintes exprés, tascons (opcional) i Friends, semàfor aliens i friends fins el Camalot de 3.
Dificultat: 6a, obligada V+/A0.

Bona via molt recomanable, amb bons llargs en díedres i fissures per a gaudir-hi.

Per: Josep Santasusana i Joan Asín

a la fissura del primer llarg
placa a l'inici del segon llarg

al passatge atlètic a equipar abans d'entrar a la R2
seguim en díedre al tercer llarg
quart llarg totalment equipat
amable i curt cinquè llarg 
inici del sisè llarg
en pler díedre
arribant a la R6
FOTOCI

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Felicitats per la repetició, ens agrada que us hagi agradat la línia....
l'equipament poc homogeni es degut que on poden quedar els flotants a caldo s'ha deixat net. El L5 diria que no heu tirat per la fisura original, es la de la dreta de la Reunió, engegada de V+ i recte per la fisura, igualment es de tràmit.
Vagi molt bé.

joan asin ha dit...

Ei Marc bona via, a la cinquena vam anar per l'esquerra sembla més lògic què per on va la via més difícil. La ressenya de l'Eduard sembla què marcava per on vam anar ( més fàcil). Enhorabona serà la clàssica del sòcol sens dubte.

Jaumegrimp ha dit...

Una via ben maca! espectaculars els passatges de diedre.

joan asin ha dit...

Jaume molt reconanable

Unknown ha dit...

Gràcies Joan, un plaer. Sembla un caos el sòcol... i poc a poc van apareixent línies bones, a la zona també hi ha alguns projectes que un cop netejades les fissures deixen una escalada prou agraïda. Un cop trobada la fissura del L1 el diedre del L2 va marcar la línia i lo del L6 ja va ser buscar la sortida més lògica xula,recta i neta.... vam esperar un any per si podíem tirar el Bloc de dalt, finalment ho hem fet sortir una mica més a la dreta per no tacal........Però el bloc i és....de moment aguanta ens hi hem posat 2 a sobre pressionant i no hi ha manera...
Salut.

Anònim ha dit...

Sempre hi podeu posar un senyal de perill, d'aquest que hi ha a les carreteres... Ha, ha, ha!

Indiclimb ha dit...

El bloc fa molta por ! La via molt bona, com altres que teniu al montroig , felicitats !

Indiclimb ha dit...

El bloc fa molta por ! La via molt bona, com altres que teniu al montroig , felicitats !