dimecres, 15 de juny del 2016

DENT D'EN ROSSELL, Via LA TARDOR D'EN NEBJEPERURA

14/06/16. El sol va guanyant la partida i toca deixar les vessants sud i la roca calenta per emigrar cap a cotes més altes o a vessants amb ombra. Avui agafem la primera opció i anem a la Dent d’en Rossell. La Tardor d’en Nebjeperura feia temps què estava a la llista de les pendents, el Remi tampoc l’ha fet, així què aviat ens posem d’acord.


Fem l’aproximació per dalt i l’hem encertat a la primera. Agafem la pista de Queralbs a Fontalba al darrer revol aparquem el cotxe. Anem direcció sud-est entre els pins verds i cremats fins què arribem a un prat. D’aquest punt anirem seguint fites fins el punt on acaben les vies, seguirem direcció sud  per l’aresta fins un darrer tram equipat amb una corda què ens deixa a un coll. D’aquí ja veiem la paret, baixarem seguint la paret fins a localitzar el peu de via, pitó amb anella i una baga.
ressenya Luichy lanochedelloro
La via està bastant equipada, però serà necessari portar joc de friends fins el Camalot del 3,  joc de tascons i 12 cistes exprés.
La via és força atlètica i tots els llargs tenen el seu què. És recomanable fer reunions intermitges en els dos primers llarg, en aquest cas s’haurà de reforçar les reunions. Nosaltres el primer l’hem fet seguit i com anàvem amb cordes de 50, hem tingut què sortir uns cinc metres. Al segon llarg ja l’hem partit. El tercer és molt mantingut en el V+. El quart llarg té la FOTOVIA, obligatòria. El darrer llarg també és força mantingut amb una traca final desplomada amb bona presa per les mans, però cal tirar de valent (estrep opcional).
Dúiem la ressenya del Luichy molt bona com sempre, però hi han pitons què ja no hi son, atenció.
Un cop acabada la via anirem pujant direcció oest fins s trobar el camí de l’aparoximació.

DADES
Primera ascensió: 1988
Per: Jordi Romeu, Pep Vila, Josep Mª Parareda, Josep Martí i Gerard Peix.
Equipament: Semi equipada amb parabolts, pitons, ponts de roca i algun espit.
Material: 12 cintes exprés, tascons, Friends de l’alien blau al Camalot del 3, bagues savineres, un estrep (opcional).
Dificultat: 6a/6a+, obligada V+/Ae.

Una de les vies imprescindible de la Dent d’en Rossell. Molt recomanable.

Per: Remi Brescó i Joan Asín.

arribant a la R1
inici del segon llarg
arribant a la R2 (R3 per nosaltres)
al mantingut tercer llarg
al quart llarg trobem la FOTOVIA
inici del darrer llarg
darrer llarg
FOTOCIM