diumenge, 24 de juliol del 2016

CAMARASA. SABARDÓ, Via NORMAL. EL PURO, Via DIRECTA

23/07/16. Avui tocava anar a la Dent d’en Rossell, però les prediccions meteorològiques, ens ho fan deixar per un altre dia. Camarasa és un bon refugi per aquesta època. Aquesta zona la tenia oblidada només hi havia anat un cop a fer la via Juan Gutiérrez. Aquest any però, ens estem posant al dia, la ventatja és què ho tinc tot per fer. Parada per esmorzar al Bar Sport de Bellcaire on trobem al Josep Estruch, fem petar la xerrada, ell ha quedat amb el Joan B i el Toni A a Sant Llorenç de Montgai. Al final quedem en fer dues vies començarem per la via Normal del Sabardó i seguirem per la Directe del Puro.


La via Normal del Sabardó ens ha sorprès agradablement, una bona via amb passatges atlètics, per xemeneia i díedres, amb una dificultat amable.
El primer llarg el fem des de una mica més a baix, entrem per un contrafort i seguim per la xemeneia-canal, fins a trobar la R1, 20/15m, IV.
El segon llarg és molt bo, 30 metres mantinguts i atlètics, on haurem d’anar en díedre i oposició, amb una dificultat de IV,V.
El tercer ens porta al cim del Sabardó seguint la xemeneia amb una dificultat de IV.
Fem un darrer llarg, fent una pas del cim a la paret d’enfront i fem la bon bavaresa de IV+ a equipar, llàstima què sigui tant curta.

Cal portar 12 cintes exprés, bagues per arbres, tascons i friends ( camalots 2 i 3).
Baixem amb ràpel fins a peu de via, on trobem el Juanjo Medina i l’Àngel buscant la via Cinderella, però no està al Sabardó està al Puro. Mentre anem cap el puro anem xerrant i com fem dues vies paral·leles ho seguirem fent.

La Directe al Puro, també és una via molt bona, pràcticament equipada tot i què hi podem afegir algun friend, un Camalot del 3 va força bé al final del segon llarg.
Primer llarg per díedre mantingut i atlètic, en V/V+, la reunió està a la placa de l’esquerra, compartida amb la via Cinderella.
El segon segueix el dídre fins què queda barrat per un desplom, passem a la placa de la dreta equipada amb espits V+/A0 en el nostre cas, 6b en lliure. Després seguim pel díedre fins a trobar la R2 a l’esquerra.
El tercer llarg és comú amb la Cinderella, així que deixem passar al Juanjo i l’Àngel, què van més forts. Un desplom de 6a no obligat dona pas a una placa vertical què va perdent verticalitat a mida què anem pujant fins el cim.
Descens en ràpel.
Aquest racó de Camarasa dona molt de sí, trobem vies a equipar i altres d’equipades amb una roca força bona amb un caire dolomític. Una cosa és clara i és que crea addicció, hi tornarem.
Per: Xavier Samsó i Joan Asín.
  
primer llarg Normal Sabardó
segon llarg
segon llarg
arribant a la R2
tercer llarg
tercer llarg
cim del Sabardó
quart llarg
quart llarg
escalada paral·lela al primer llarg de la Directe del Puro
arribant a la R1
Juanjo al Primer llarg de Cinderella


R1 compartida
segon llarg 
segon llarg
l'Àngel arribant a la R2 de Cinderella i Directe


tercer llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

T'estàs posant ràpidament al dia a Camarasa Joan ! jo encara no hi he anat, es veu una escalada molt atlètica i vertical, a veure si abans que torni el fred m'h acosto.

joan asin ha dit...

Doncs sí Jaume, ho tenia en un racó i la veritat és què hi ha vies molt bones ideals per quan la calor "apreta". No tu perdis Jaume.