dimecres, 31 d’agost de 2016

MONTSERRAT. AGULLA VEÏNA DEL MUSCLET. Via ALBERT MASÓ

31/08/16. Hi han vies què quan et donés compte els companys habituals ja les han fet i queden eternament a la llista de les pendent, fins què un dia sona la flauta, això és el què ha passat avui. En Manel ja l’ha fet però guarda bon record i no li fa mandra de repetir-la.
A la via Albert Masó a part de l’escalada li haurem d’afegir l’aproximació i el descens, gens desdenyables.
Per l’aproximació haurem d’arribar al peu de la Tonsura, ja sigui des de l’aparcament de la zona esportiva de Castell o des del Vermell del Xicarró. Pujarem per una canal equipada fins a una gran feixa què seguirem cap a l’esquerra fins a trobar un espit on farem la R0.

La via té dues parts diferenciades la primera amb dos llargs, un primer herbós equipat amb corda fixa i un segon per roca polida i relliscosa, alternant la placa, fissura i placa. La segona part de la R2 anem a buscar l’esperó on canvia el tarannà bona roca i escalada en placa,  on haurem d’anar navegant durant tres llargs de corda. La R5 la fem en una alzina i el darrer llarg comença per una placa vertical què accedirem amb ajut de l’alzina i després anirem a buscar l’aresta què ens portarà al cim.

Pel descens hi han varies opcions nosaltres hem agafat la de baixar caminant, després de fer un curt ràpel per la vessant est fins un coll. Del coll hem anat seguim un corriol en direcció nord-oest, què ens ha portat a la cova de l’arcada i d’aquí hem anat a buscar el torrent del Tambor què ens ha retornat a l’aparcament del Castell.

DADES
Primera ascensió: 10/04/2005.
Per: Xavi Rossell i Òscar Masó.
Equipament: Espits, pitons i algun pont de roca.
Material: 10 cintes exprés i algun friend mitja per la fissura del primer llarg.

La via ens ha agradat amb una primera part més d’aventura i una segona de plaques amb navegació.

Per: Manel Benavent i Joan Asín.
 
primer llarg
aribant a la R2
tercer llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
arribant al cim
FOTOCIM

Cap comentari: