dijous, 23 de febrer del 2017

GUADALEST. PENYA ALCALÀ. Via LA DIAGONAL.

20/02/17. Rebo un Wasap d’en Josep, el febrer volem anar a escalar a Alacant t’apuntes?... hi tant. Avui sortim cap a Alacant, el Josep Santasusana, Joan Brunet, Xacó, Xavi Díez, Jaume Planell, Joan Asín, per estar-hi una setmana. Abans d’arribar a Benirdorm, parem a Gualadets una zona d’esportiva per tastar la roca Alacantina. Ens dividim en tres cordades i cap a la paret. Amb el Jaume escollim la versió clàssica i ens decantem cap a la via La diagonal, què com el seu nom indica, creua la paret de dreta a esquerra, entre un munt de línies i xapes.
Per arribar-hi haurem d’anar al poble de Guadalest i seguir les indicacions de la piscina, aparcarem a les piscines al costat d’un abocador, just al peu de les parets.

Nosaltres hem fet  la via amb cinc llarg de corda (curts). Primer llarg pugem un ressalt i anem en tendència a l’esquerra fins a fer la R1, passem per varies reunions agafem la de més a l’esquerra. El segon llarg puja bastant recte, anem pujant  per un munt de línies parabolts, al final pugem per una fins a un altre cornisa on fem la R2. El tercer anem en flanqueig a l’esquerra fins una canal on muntem la R3. El quart llarg segueix per l’esperó de l’esquerra fins a un forat on cal muntar la reunió. El cinquè llarg, cal sortir per un forat a l’a l’altre vessant i seguir pujant fins una bavaresa equipada amb parabolts abans d’arribar a la R5. 
El descens el fem amb dos ràpels des del cim.
Via recomanable per a clàssics, amb els dos darrers llargs exòtics. Cal portar-hi friends, tascons.
Els altres companys han estat tibant a les vies esportives, a algunes vies han tret les primeres xapes.
Després d’aquest tastet amb bones vibracions ens arribem fins a Benidorm o serà el nostre camp base durant uns dies.
Per: Jaume Planell, Joan Asín.

primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
arribant a la R2
tercer llarg
inici quart llarg
quart llarg
passant pel forat per accedir a l'altre vessant


a la R4
a la Bavaresa abans d'arribar a la R5
FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Molt ben resumit Joan ! Ara el mèrit de triar la via ha estat tot teu, que jo no coneixo gens la zona.
Un molt bon inici de setmana grimpaire.