dimecres, 6 de juny del 2018

PENYA-SEGAT DE LA FALCONERA. Via SAME+GOOD JOINT.


5/06/18.Des del 1 de juny ja és pot escalar a la façana de mar al Penya-segat de la Falconera al Garraf. Aprofitant l’efecte guia què ha donat a coneix-a algunes vies, poc conegudes, anem a fer la via GOOD JOINT. Primer haurem de fer la via SAME fins el cinquè llarg (llarg difícil de la SAME). A partir de la R5 haurem de fer un flanqueig aeri a la dreta amb força ambient fins a un marcat díedre i seguim en tres llargs fins el cim.


Via SAME
Primera ascensió 1972
Per: Josep Sánchez, Ramón Martínez.
Equipament: Una mica de tot, espits, burins, parabolts químics, pitons ponts de roca.
Material: Cintes exprés, joc de friends de l’alien negre al Camalot 3, tascons, al cinquè llarg podem posar-hi micro-firiends i/o tascons petits.
Dificultat: V+, al cinquè llarg, la resta IV/IV+.

Fem quatre llargs en flanqueig sentit oest, alternant passatges de IV/IV+ i altres caminant per feixes. Anirem trobant coses i podem afegir-hi flotants  o llaçar alguna savina.
El cinquè llarg, fem un passatge atlètic per accedir a una placa fissura-da per un pugem i anem a l’esquerra a buscar un balcó on fem la R5.

A partir de la R5 seguim per la via GOOD JOINT.

Via GOOD JOINT
Primera ascensió 1984
Per: Domingo María, Joprdi Pueyo.
Equipament: Testimonial, només hi ha un pitó al sisè llarg i  2 parabolts al setè llarg.
Material: 12 cintes exprés, joc de friends complet de l’alien negre al Camalot 3, tascons.
Dificultat: Obligada V+ a equipar.

Nosaltres l’hem fet en tres llargs de corda.

Primer llarg, pugem pel díedre i flanquegem a la dreta a buscar un pitó, on hem de baixar una mica i seguir flanquejant fins a un díedre per on pugem fins què desploma, sortim per la placa de la dreta i en tendència a la dreta anem fins a trobar la R1 (2 parabpolt+burins).

Segon llar, sortim a la dreta i pugem directament per un ressalt, passatge atlètic(parabolt), seguim per placa i anem a la dreta a buscar una gran llastra desplomada, on hem podem fer uns passatges en oposició fins arribar a un altre parabolt, aquest tram hi ha fissura i podem amanir-ho al gust (friends petits mitjans). Aquest tram fins el segon parabolt és molt exigent. Després seguim en tendència a la dreta fins arribar a sota d’un desplom on hi ha un burí, cal reforçar per fer la R2.

El darrer llarg, sortim en bavaresa per una fissura i després per díedre fins el cim, hem de fer un passatge a l’esquerra per trobar la R3 2 ponts de roca.

De la R8 per nosaltres, seguim caminat i grimpant fins a l’areta. Anem al pas de la Mala Dona i baixem pel camí de la cantera.

Una bona i exigent combinació què no et deixa indiferent, a nosaltres ens ha agradat. Recomanable pels amant de vies d’aventura on cal treballar-les. No apta pels amants de vies equipades.

Per: Isabel Notivoli, Manel Benavent, Joan Asín.





















FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! qui ho diria en ple mes de juny escalant aquí !!! com està enguany el temps.
La travessa es veu maca i la resta de via com expliques ha de resultar entretinguda.

joan asin ha dit...

La combinació queda molt bé Jaume, la GOOD JOINT exigent..

Petrus ha dit...

Bon dia, Joan

L'altre dia vam anar a fer aquesta combinació, però vam fer una variant final https://surgrimpi.blogspot.com/2018/12/same-good-joint-la-falconera.html

Segons comenta en Luichy, el recorregut que vam fer és per on va realment la via.

Sols com a informació. Salut!

Ricard Rofes ha dit...

Avui jem pogut gaudit aquesta via. Hem portat el teu croquis i ens ha anat molt bé.
Gràcies per la tasca de divulgació que fas.