divendres, 24 d’agost del 2018

CAMARASA. PARET DELS HERETGES. Via CABALLO LOCO.

22/08/18. Després de gaudir del “Tour du Mont Blanc” tornem a la verticalitat. Quedem amb el Juan Carlos per anar a Camarasa tot cercant l’ombra. Avui volíem fer dues vies i amb una ja n’hem tingut prou. La facció “elite” de LO GALL, va piular la via CABALLO LOCO, amb certa polèmica entre el galliner, si havia herba, sinó, què rera bona....Com som tafaners de mena ja ens teniu buscant el peu de via.
Pugem pel camí què porta al Sabardó i flancagem cap a l’oest fins què trobem una marca picada a peu de via Cercla amb un pal cap a baix.

La via la podem fer amb quatre o tres llargs, nosaltres l’hem fet en quatre i resulta millor per repartir-la, així fem dos llargs cada un.

La via és de caire auster, trobarem algun pont de roca (momificats) possiblement originals, què més què per assegurar-se serveixen per a marcar l’itinerari, és poden reforçar amb friends. Un altre cosa és la graduació, aquí avui tenim un problema, segons GALL “elite” el màxim és de V bé doncs serà això però nosaltres l’hem patit una mica més, je,je. Per nosaltres V+ a equipar amb un tram expo a la placa abans d’arribar a la R1, per a quedar bé direm què això del grau és molt relatiu o és què ens comença a pesar a nosaltres. En quan a l’herba en trobarem però no molesta, totes les reunions son en arbres.
DADES

Primera ascensió: 10/1996
Per: A. Pifarré, L. Marín.
Equipament: algun ponts de roca testimonial. Portar navalla i bagues per a canviar-los seria bo.
Material: 10 cintes, bagues per savines i un joc de friends fins #4. Si repetim el #3 i #4 podem equipar el segon llarg a caldo (opcional), també hi ha l’opció de fer-los corra.
Dificultat: V+ a equipar.
Orientació: NW ombra fins a les 14h +/-.
Descens: nosaltres ho hem fet caminant, pujant cap el Sud a buscar el camí què ens porta a la central elèctrica i passarel·la penjada.

Primer llarg, comencem per unes grades amb herba, de dreta a esquerra, per anar a buscar una ampla fissura per un pugem. Sortim a una terrassa i seguim per una placa vertical (pont de roca visible) cal anar trobant els passatges, al pont de roca amb traça entra un #2. R1 en un gran arbre,

Segon llarg, seguim un marcat díedre desplomat lleugerament a l’inici, alternem passatges en díedre i bavaresa, la fissura és ampla, si anem forts passarem amb un #3 i #4, si hem portem dos cada l’equipem de categoria (opocional). Un cop superat anem a l’esquerra buscar la R2 en un arbre.

Tercer llarg, sortim a la dreta per una placa (pont de roca) passatge a trobar i anem a la dreta a buscar un marcat díedre per on pugem, al final desploma, fissura estreta per a aliens si repetim algun també va bé. Un cop superat anem a l’esquerra a busca la R3 en un arbre.

Quart llarg, seguim per un díedre atlètic de bon fer i equipar fins a sota d’un desplom què flanquegem a la dreta, fins a la vertical d’uns arbre què hem d’anar a buscar. R4 a muntar al gust, nosaltres hem pujat una mica més, fins a muntar-la en un arbre.

Una via què et deixa content on cal treballar-la, curta, austera, més exigent del què sembla a primera vista què no est deixa indiferent. Bona via d’aventura.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.

senyal a peu de via






placa abans d'entrar a la R1 un pel exposada









FOTOCIM