dijous, 13 de setembre del 2018

SANT LLORENÇ DE MUNT. ROCA DEL SALT DELS CAVALLS. ARESTA DELS CAVALLS.


12/09/18. Avui canviem d’aires i anem cap a Sant Llorenç de Munt, amb la seva textura de conglomerat particular. L’aresta dels Cavalls és una de les vies més clàssiques de Sant Llorenç de Munt, i diuen què una de les vies més llarga., amb una dificultat màxima de V, bons ingredients per anar-hi.
Tornem a l’ingredient d’excursió, escalada, excursió, però parant al Monestir de la Mola per fer-hi un mos, una bona i plaent combinació.

Aparquem a prop del Cavall Bernat i pugem pel camí de la Mola, un cop passat el Cavall Bernat, agafem un drecera (direcció nord) fins a sortir a una pista què seguirem cap a l’oest i què ens durà a Can Pobla. Passem pel davant de Can pobla i poc després trobarem un corriol a ma dreta, per on pujarem cartell el bolet de Can Pobla. Pugem amb fins el peu del cingle  dels Cavall i anem cap a ponent fins a peu de via. Bona i variada excursió.

La via la podem fer amb quatre o cinc llargs de corda, ara està totalment equipada amb espits i algun parabolt, cal portar alguna baga per a savines. Tot i la seva dificultat còmoda, els què no estem avesats a la textura d’aquest conglomerat, ens dona una mica d’angúnia abans de fer la tibada de rigor, però aviat li agafes el punt, amb un acta de fe però.


 DADES

Primera ascensió: 1937
Per: Rof, Carbonell, Sabatés.
Equipament: Totalment equipada amb espits i algun parabolt.
Material: 10 cintes exprés, bagues per savines.
Dificultat. V.
Orientació: Sud oest.
Descens: Del cim seguim l’aresta direcció nord i trobarem la instal·lació del ràpel (25m).

Primer llarg, comencem en díedre per sortir a l’esperó i tornar al díedre, un cop superat anem cap a un ressalt vertical on trobem un passatge atlètic, la reunió a trobarem a l’esquerra, (incòmoda).

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem per la placa primer recte i després en tendència a l’esquerra per seguir l’esperó fins a trobar la R2.

Tercer llarg, sortim per terreny fàcil fins a un ressalt vertical abans d’entrar a la R3.

Quart llarg, sortim en tendència a l’esquerra per un marcat díedre, cal presta atenció a la roca i els moviments per trobar el passatge, al final tenim un passatge atlètic on cal tibar, bona presa. Sortim a un terrassa, possible reunió, nosaltres hem seguit fins el cim, només queda un ressalt de 3 m. Millor muntar la R4 en un arbre al cim, més còmoda.

Hem pujat fins el cim de la Mola on hem dinat i després hem baixat per camí normal fins a l’aparcament. Bona jornada.

Per: Isabel Notivoli, Antonio Gómez, Manel Benavent, Boi Fusté, Joan Asín.

En resum una bona via molt recomanable per coneix-a  la zona.






FOTOCORDADA1

FOTOCORDADA2

FOTOCIM

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Aquesta la vaig fer en solitari i recordo en el tercer llarg que havies de fer passos de levitació, perquè els codulets no es quedessin als dits. Malgrat tot, i tinc un molt bon record.
Enhorabona per l'activitat

joan asin ha dit...

Gràcies Mingo, ara la roca està bastant bé, tot i què cal estar atent.

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan i companyia, vaja colles feu darrerament! al costal del Salt dels Cavalls tens la Miranda, l'agulla de mes a ponent, que enllaçant amb el pedestal et surt una escalada prou reexida i sis tirades de corda prou maques.
Així que vau dinar dalt? això sí que és un luxe....vosaltres si que en sabeu, així clar que cada cop sou mes ha ha ha

joan asin ha dit...

Gràcies per la informació segú que tornarem je, je