dijous, 14 de febrer del 2019

MONTSERRAT. L'ALBARDA. Via PER AMOR A L'ART.


13/02/19. Avui hem fet una excursió-escalada. Aquesta és una via modesta en un racó remot però amb ambient, arribar-hi ja és tot un repte, nosaltres hem trigat dues hores des de Sant Joan, sense gaires marrades però si amb dubtes. Ara ja ho tenim clar. Hem d’anar pel camí de Sant Jeroni des de l’estació superior de Sant Joan o des del Monestir  per les escales dels pobres. Un cop passada l’Albarda trobarem un camí a la dreta senyalitzat  (camí dels Francesos) el seguim i en seguida hi ha una sinuosa bifurcació, hem d’agafar el camí de la dreta (més fresat). Seguim fins el coll amb l’Albarda i baixem direcció la Vinya Nova, abans d’arribar a l’alçada del Camell de Sant Jeroni, haurem d’anar a l’esquerra, seguint corriols i intuïció primer per un bosc fins arribar a un esperó rocós, nosaltres hem baixat direcció oest fins a un coll i després hem anat a l’esquerra fins arribar a l’alçada de l’esperó, pugem per la canal fins a peu de via, una petita fletxa picada (Marca Masó) ens indica el peu de via. Déu n’hi do l’excursió.
Estem en un entorn tranquil i solitari, avui amb un agradable sol.


DADES

Primera ascensió: 2012
Per: Òscar i Albert Masó .
Equipament: Via equipada amb parabolts i espits.
Material: 10 cintes exprés, semàfor aliens, un estrep opcional, bagues per savines.
Difultat: V+/Ae. Obligat V/Ae
Roca: Conglomerat.
Orientació: Sud.

Descens: Un cop a la R3 seguim grimpant fins el cim, seguim la carena direcció est i baixem al coll o retrobem el camí dels Francesos.

Primer llarg, segueix un marcat esperó fins el peu d’un díedre, R1 en una Alzina.

Segon llarg, com de costum en les vies dels germans Masó haurem de pujar a l’alzina per  agafar la primera expansió, fem un pas d’Ae i seguim al gust un tram bastant equipat per placa vertical, un cop superat el primer tram la placa va perdent verticalitat fins arribar a la R2.

Tercer llarg, seguim l’esperó i anem a l’esquerra a buscar un altre esperó, el seguim fins a trobar la R3.

En resum una via original amb una bona excursió en un agradable entorn o l’escalada és l’excusa per a pujar a l’Albarda, què curiosament no hi havíem pujat ni el Josep i jo.

Per: Josep Solé, Joan Asín.
peu de via

primer llarg

primer llarg

segon llarg

tercer llarg

tercer llarg

CIM


2 comentaris:

Cosisme ha dit...

Bona proposta! No és més ràpid aproximar pel Clot de Sajolida?

Jaumegrimp ha dit...

Una via curiosa, en una raconada ben allunyada! Enhorabona als dos!