dijous, 6 de juny del 2019

ABELLA DE LA CONCA. AGULLA AJAGUDA.Via DOS KERUBINS.


6/06/19. Aquest dilluns en Remi m’envia una ressenya d’una via què obert amb l’Antón Fontdevila a l’Agulla Ajaguda (Abella de la Conca). Aprofitant què volia fer una ullada per la zona ens hi arribem amb la Isabel per fer la primera repetició.
La via va per l’aresta de la dreta de la via del Pere amb un tarannà d’austeritat on haurem d’anar treballant els passatges i les assegurances, tret del tram més vertical del primer llarg on el trobem equipat.

La via té dos llargs de corda i després segueix per l’aresta-cresta del darrer llarg de la via del Pere.

Amb aquesta nova proposta és presta de fer les dues el mateix dia o no. 
DADES

Primera ascensió: 29/05/2019
Per: Antón Fondevila, Remi Brescó
Equipament: Semi equipada amb parabolts, ponts de roca i 1 pitó.
Material: 10 cintes exprés,semàfor d’aliens i friends fins el Camalot 2 si portem el 3 el posarem, 1estrep.
Dificultat: V+/Ae.
Roca: Calcari.
Orientació: sud.

Aproximació: abans d’arribar a Abella de la Conca, agafem un trencall a l’esquerra, el seguim i després d’una corba tancada a l’esquerra, on ja veiem l’agulla a la dreta, aparquem en un petit espai a l’esquerra, davant d’una pista què puja a la dreta. Pugem per la pista, deixem un primer trencall a la dreta, seguim fins a un camp d’arbre, anem pel marge dret, direcció a l’agulla, trobarem un camí què passa pel peu de via. 

Descens: 2 ràpels de 30m.

Primer llarg, cal arribar a peu de via per una zona herbosa millor anar a la dreta i després a l’esquerra per una zona herbosa arran de paret, pont de roca a peu de via. Pugem directament per la placa, pont de roca visible, seguim negociant el passatge trobarem un altre pont de roca i després 1 pitó, ens queda el tram més vertical què està equipat (passatges llargs) entre la primera i segona expansió cal sortir en lliure.

Segon llarg, només trobarem un parabolt, cal navegar cercant el passatge i punt per assegurar-se, al tram final la dificultat baixa i arribem a la R3 de la via del Pere.

Tercer llarg, comú amb la via del Pere, segueix l’aresta-cresta fins el cim.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.






1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! la via es veu atractiva i entretinguda, llàstima que ara amb la calor ho haurem de deixar per mes endavant.