diumenge, 28 de juliol del 2019

PEDRAFORCA-EL GAT.Via HOMEDES.

  
23/07/19. La via Homedes oberta el 1935, va ser una gesta en el seu temps, avui en dia és una de les clàssiques indispensable del Pedraforca. Totes les reunions estan equipades i als llargs trobarem algun pitó i/o parabolts, sobre tot els passatges més difícils, tot i això cal escalar sempre buscant la lògica dintre d’un caos de roca. És molt recomanable sortir directament pel cap del Gat, amb tres bons llargs.

DADES

Primera ascensió: 8 de setembre 1935.
Per: Francesc Homedes, Bernard Boixeda, Ramón Albareda.
Equipament: Parabolts, pitons.
Material: 10 cintes exprés, friends fins #3.
Dificultat: V/Ae
Roca: Calcari.
Orientació: nord.
Informació: Bloc el col·leccionista de vies, ressenya detallada.

L’escalada és discontinua, sempre va buscant l’itinerari més lògics i si l’encertem trobarem la Reunió equipada. Cal tenir en compte què estem a l’alta muntanya i el recorregut és llarg, amb una aproximació de una hora llarg i una baixada de una hora i mitja. El llargs més mantinguts son el segon i quart pas de la Z (passatges polits A0/Ae), si sortim directament pel cap del Gat ,més recomanable, trobarem tres llarg de corda més mantinguts, el primer nosaltres hem pujat directament per una fissura ampla amb passatges atlètics, també podem anar per la dreta amb bavaresa.
Al cim només hi ha un pitó a la R, què podem reforçar. El descens el podem fer amb un ràpel curt de 30/25 m al coll, però si el fem de 50/60m ens evitarem desgrimpar el primer ressalt de la canal per on hem de baixar.

En resum una via de les Imprescindibles, molt recomanable.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.



















FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via que et deixa bon regust ! Enhorabona.

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume