divendres, 31 de juliol del 2020

PIC DE SANT CUGAT. PARET D'ESCALES. Via "LA NORTE DE ESCALES"


31/07/20. Deixem Osca i marxem a Pont de Suert. Avui com a darrera escalada d’aquesta sortida per Osca anem a la via “La Norte de Escales” de la factoria Juan Gutiérrez i Cía. Aquesta via darrerament s’ha posat de moda per l’equipament, dificultat i l’ombra garantida, ideal per a l’estiu.

Aparquem a la presa d’Escales i l’aproximació és mínima, només cal travessar la presa.

Via de sis llargs de corda, pràcticament equipada, nosaltres hem posat un friend al segon llarg, 2 al tercer i un al quart. Cal destacar el treball de neteja i sanejament què ha calgut fer. Déu n´hi do la feinada, què cal agrair.

La via va totalment a l’ombra i el sol ens esperà a l’aresta amb tota la seva força. El descens en tres ràpels per la via Lolita de Flamenca fins la feixa què ens porta al túnel i peu de via.

 

Via recomanable.

 

Per: Remi Brescó, Joan Asín.

DADES

 

Primera ascensió: 8/09/2019

Per: Juan Gutiérrez, Jesús Buiraloz, Eva Solans, David Palau, David Domínguez, David Palau (junior)  

Equipament: Pràcticament equipada.

Material: 12 cintes exprés, joc de friends (tòtems blau, lila, #2 i 3)

Orientació: nord

Roca: Calcari.

 

Aproximació: Aparquem a la presa d’Escales, travessem la presa i el túnel seguim el camí fins a trobar uns graons a la roca del camí de baixada.

 

Descens: Amb tres ràpels (35,30,50) per la via Lolita la flamenca, seguim la feixa i baixem pel túnel i cornisa equipada fins el peu de via.

 

Primer llarg, per placa amb preses horitzontals i romes .

 

Segon llarg, tram atlètic en díedre i bavaresa, R en una gran savina.

 

Tercer llarg, segueix un sistema de fissures, sota d’un desplom, amb passatges en bavaresa.

 

Quart llarg, sortida atlètica i flanqueig a l’esquerra a busca una placa equipada per on pugem, un cop superat per grades fins a la R4.

 

Cinquè llarg, seguim una fissura horitzontal a l’esquerra i després per placa sanejada fins a la R5, aquest llarg està molt assegurat.

 

Sisè llarg, sortida atlètica i seguim per díedre fins a sortir a una zona de placa què ens porta a l’aresta on trobem la R6.










FOTOCIM

2 comentaris:

alfons ha dit...

Vaja, quina activitat, us heu posat les botes!!

joan asin ha dit...

Ei Alfons je,je.