dimarts, 23 de març del 2021

MONTSERRAT. ELS GRAUS. CAMÍ EMBARDISSAT.


23/03/21.  Avui tornem a fer una excursió-escalada a zona dels Graus. El Camí Embardissat, què fa uns dies va piular el Josep Estruch (Els Visas). Un altre proposta de via de Ressalts, dividida en dues parts amb tres llargs de corda cada part. Enllaçarem les dues parts caminant. La segona part té més continuitat, una via discontinua amb trams interessants, si saps a on vas no està malament. La via està totalment equipada, si portes algun friend és pot posar en algun punt.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.




DADES

Primera ascensió el 2020
Per: A. Alarcón, J.Rovira
Equipament: Parabolts, algun pitó i ponts de roca.
Material: 10 cintes exprés, algun friend petit-mitja.
Orientació: sud.
Roca: Conglomerat.

Aproximació: Aparquem al C/ Graus i pugem per una rampa encimentada fins el dipòsit d'aigua. Seguim per un camí direcció est. Agafem un trencall a l'esquerra què flanqueja i anirem direcció a la via l'Avi Joan, la via comença  abans d'arribar-hi, fletxa picada.

Descens: Quan acaben els ressalts seguim pujant per l'aresta uns metres a trobar el camí de les Bateries per on baixem.

Primer llarg, pugem directament per una placa (parabolt) i anem en tendència a la dreta, per terreny fàcil anem a buscar un altre placa i després trobarem la R1 1 parabolt.

Segon llarg, pugem per una placa i després per terrens fàcil fins un altre ressalt o sobre trobem la R2 1 parabolt.

Tercer llarg, sortim directament per un desplom amb bones preses, passatges atlètics, un cop superat seguim caminant fins a trobar el camí d'unió de la via de l'Avi Joan i la dels Nens. R3 a muntar amb friends o en un arbre.

Ara hem de seguir el corriol què porta a la via dels Nens quan arribem a peu de via hem de seguir baixant (fites) a buscar el torrent. Pugem pel torrent i agafem una entrada a l'esquerra què ens porta al peu d'una placa, fletxa picada.

Cinquè llarg, curt, placa d'adherència.

Sisè llarg, sortim a l'esquerra i pugem per un díedre , R5 al peu d'un ressalt.

Setè llarg, millor fer un canvi de reunió, anem a la dreta a buscar un altre ressalt. És un llarg mantingut, pugem per una fissura seguit d'una placa vertical i sortim a l'esquerra, a sobre trobem la R7, millor muntar-la uns metres més a dalt en un altre R.








2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Curiosos itineraris per gaudir de la grimpada, gràcies Joan pels croquis ja que aviat no sabrem per on ens enfilem amb tanta línia nova.

joan asin ha dit...

Tens raó Jaume, em reservo l'opinió.