dimarts, 9 de març del 2021

AGULLA DE CAN JORBA. Via DRAC GOS.

A la vessant est de l'Agulla de Can Jorba trobem una paret d'uns 100m amb molt bona roca i vertical, què cau sobre la canal del joc de l'oca. Trobem varies vies amb bona roca i verticalitat garantida. La Drac gos és una de les representatives, via de caire esportiu on cal escalar entre assegurances (tot i estar properes) amb una dificultat de continuïtat.

Per: Vicens Mans, Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Equipada el 1993
Per: David Eloy, Pere Ridao
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 10 cintes exprés, semàfor d'aliens opcional.
Orientació: est, ombra a partir de les 12h.
Roca: Conglomerat molt bo, relliscós primers 5 metres.

Aproximació: Des de la Vinya nova pujarem pel camí dels Francesos fins el coll de Muset, baixarem al torrent del Migdia i baixem a buscar el Joc de l'Oca, fem dos petit ràpels i ja estarem a peu de via.

Descens: Del cim fem un curt ràpel i baixem per una canal (direcció est) a buscar el torrent de Migdia i retornar pel camí de l'aproximació.

Drescripció: La via té quatre llargs de corda què és pot fer amb dos, però millor fer-la durar. El curt primer llarg té una entrada relliscosa, amb un burí, i allarga fins el primer parabolt, després ja amb bona roca fins a la R1. El segons llarg és el més difícil i mantingut placa exigent on haurem d'anar navegant, abans d'una gran llastra trobem un tram lleugerament desplomat, seguim en bavaresa amb una entrada de placa a la R2. El tercer llarg comença desplomat amb bones preses, després perd verticalitat, seguim per la placa  fins a la R3. El quart llarg sortim a la dreta de la reunió per tornar a l'esquerra i pujar per la placa vertical, després va perdent verticalitat i un darrer ressalt ens deixa al cim (muntar reunió). Als trams de V les assegurances allarguen.







FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan, veig que t'has apuntat als entrenaments! Aquesta via apreta !

Jaumegrimp ha dit...

Ah per cert un dels aperturistes és David Aloy, company de Sabadell.

joan asin ha dit...

Déu n'hi do sobre tot el segon llarg.

Cosisme ha dit...

Una bona opció per accedir a aquesta paret és escalar alguna via de la Miranda de Can Jorba i seguir fins al cim de l'agulla de can Jorba. I després baixar fins al joc de l'oca i accedir al peu de paret. Així arribes escalfat a la via.