dissabte, 18 de desembre del 2021

VIA "DON GIOVANI". SERRA DE LES CANALS.


17/12/21. A la vessant sud-oest de la Serra de la Canals en Koki Gassiot tot sol, obre una nova via en una jornada de feina i la dedica a Joan Armengol. La via s'obre pas en aquesta poc agraïda vessant, deixant una excursió vertical amb trams interessants, dificultat màxima de V. El descens en ràpel per la via, nosaltres hem tingut problemes per recuperar els dos ràpels de 60m. El primer ràpel de 60m millor fer-ne dos de la R5 a la R4, hem deixat un maillon i una vaga (R4), preveure alguna cosa més, la resta de R estan equipades amb dues anelles. 

Una excursió vertical, ràpida per a coneixer aquesta vessant de la Serra de les canals. Possiblement hem fet la segona ascensió.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 21/12/2021.
Divulgada per: Koki Gassiot.
Equipament: Pràcticament equipada amb  parabolts i dos pitons.
Material: 8 cintes exprés, friends fins 0,75 i bagues savineres.
Dificultat: V.
Orientació: sud-oest 
Roca: Conglomera. Roca bona a controlar en algun punt, la via encara està tendra.
Informació: Koki Gassiot.

Aproximació: Sortint d'Oliana direcció a la Seu d'Urgell, abans de passar el pont què creua el riu Segre agafem un trencall a la dreta direcció a la Presa. Aparquem amb cura just al costat del torrent a pocs metres del desviament. Pugem per la dreta del torrent fins què anem a l'esquerra a buscar el torrent, pugem fins el peu de via, nosaltres hem deixat alguna fita.

Descens: En ràpel per la via, cal anar amb cura amb la vegetació què pot dificultar la recuperació dels ràpels sobre tot els dos de 60m. Millor fer el primer ràpel en dos, hem deixat un maillon a la R4 i una baga, portar alguna cosa més.

Primer llarg, segueix un esperó ajagut amb un ressalt al mig, només trobarem un pitó, podem afegir algun friend. 60m. 1 pitó.

Segon llarg, canvi de reunió caminant per una feixa.30m

Tercer llarg, pugem en flanqueig ascendent a l'esquerra (2 parabolts) a buscar l'aresta per on pugem, mantenir-se a la dreta al final passar a la paret de l'esquerra on trobem la R3.35m. 2parabolts, 1 pitó,

Quart llarg, seguim per la placa (parabolt) un cop superat el ressalt hem d'anar a la dreta a buscar la R4 entre arbres. 25m. 1 parabolt.

Cinquè llarg, és el més mantingut, comença per una placa amb passatges de V, seguim fins el peu d'un desplom on anem a la dreta a buscar un díedre per on pugem a la R5. 40m. 7 parabolts.
primer llarg

arribant a la R1

R2 segon llarg

arriabant a la R3

quart llarg

cinquè llarg

arriabant a la R5

FOTOCIM


3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Joan, t'ha agradat? Em sembla que hi aniré a treure el cap... Gràcies per la info!

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! Toca el sol gaire tard? he vist que és oest.

joan asin ha dit...

Joan, és una excursió vertical amb algun llarg interessant, el darrer el més bo.
Jaume sobre les 10-11h ja toca el sol.