dimecres, 8 de juny del 2022

Via BAGES. PARET DEVESÓ. MALANYEU.

7/06/22. Quedem amb el Ramir i proposa anar a la via Bages a Malanyeu, darrera via oberta. Quedem aviat abans que el sol agafi força. A les 10 ja estem escalant, fa aire i s'està prou bé. La via té quatre llargs de corda, amb un canvi de reunió després de la segona reunió. Els dos primers llargs van per una gran placa, vertical i de continuitat, totalment equipada amb certa distància. Els dos següents van per ressalts i en cada un d'ell trobarem els seu passatge. De la darrera reunió sortim una mica més amunt,  al camí que ens porta al PR de retorn a Malanyeu.

A les 12h ja hem acabat i amb l'aire que ens ha acompanyat hem estat prou bé.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.

Al segon llarg, ens ha caigut una baga exprés, està a la reprisa de la R1 si algú la troba i la vol tornar, ja dirà. Gràcies.



DADES

Primera equipada: maig 2022.
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 17 cintes exprés, estrep opcional.
Dificultat: 6a/Ae, obligat V+/Ae
Roca: calcari.
Orientació: sud.

Aproximació: evident des de Malanyeu, queda a la part dreta de la paret del Devesó.

Descens: Caminant. Pugem una mica i agafem el camí que porta al PR que ens retorna a Malanyeu.

Primer llarg, per placa mantinguda i vertical on cal anar cercant el passatge, la part central força mantingut 6a (V+/A0) i després V+ per arribar a la R1.

Segon llarg, podem sortir a l'esquerra o agafar els dos primers parabolts de la via Deià, anem en tendència a l'esquerra en lliure  un tram fins que seguim directament en Ae, amb algun pas aïllat, la distància entre parabolts allarguen un pel.

Tercer llarg, canvi de reunió per un tram amb vegetació.

Quart llarg, sortim per un ressalt i anem en tendència a la dreta a buscar una placa per on pugem, tram on cal buscar el passatge, hi ha una bona pres de ma amb pocs peus. 

Cinquè llarg, sortim per terrenys ajagut i trobem un passatge desplomat per entrar a un díedre, passatge tècnic, després seguim fins a la R5, millor muntar-la a un arbre una mica més a dalt.
primer llarg



segon llarg




arribant a la R4

cinquè llarg


FOTOCIM