dilluns, 6 de juny del 2022

Via DEL IBON. BALNEARIO DE PANTICOSA.


2/06/22. Després de la pallissa d'ahir a la via Caprichos de Primavera, avui toca descans o recuperació activa, el Remi s'apunta a la primera opció i amb l'Alfons anem a la  via de l'Ibon. Una via amb D.O. Sendero Límite, via totalment equipada amb un itinerari ben buscat. 

La via ens ha agradat, tots els llargs tenen els seus passatges, amb una dificultat de V menys un tram de V+ (no obligat).

Una via amable ideal per a un dia com avui.

Per: Alfons Esterlich, Joan Asín.

DADES

Primera ascensió: 5 juliol 2018
Per: Martín "El Txeko", Luis Royo, Julio Benedé.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 14 cintes exprés.
Dificultat:  V+.
Roca: granit
Orientació: est.
Informació:  Sendero límite.

Aproximació: Des del "Ibon" del Balneari hem d'anar a buscar el camí que porta a la cascada d'Argualas, la passem i seguim fins a una tartera on pujarem, trobarem traces de camí que ens porten en a una zona de desploms (cova) negra. La via comença a la dreta de la cova, cinta amb el nom a peu de via. 30 minuts

Descens: De la R7 pugem uns metres i anem a la dreta baixant una mica fita. Anirem seguint les fites fins el barranc d'Ordicuso fins que s'ajunta amb el barranc d'Agualas el seguim i creuem per un pont a buscar el sender d'Argualas que ens porta al Balneari de Panticosa. 1 hora.

Primer llarg, ressalt vertical, per seguir per un esperó ajagut fins un díedre passatges atlètics i sortim a l'esquerra, seguim en diagonal fins a la R1.
Segon llarg, seguim en diagonal per una reprisa fins a una zona desplomada per on pugem, passatges atlètics amb bona presa, un cop superat anem en diagonal a l'esquerra a buscar la R2.

Tercer llarg, segueix un esperó amb ressalts fins a la R3.

Quart llarg, sortim en flanqueig cap a la dreta per una placa negra i pugem verticalment al final anem en diagonal a la dreta a buscar la R4.

Cinquè llarg, és el més mantingut, pugem directament per placa on cal anar navegant buscant el passatge, al final tenim un tram més vertical on trobem el passos de V+.

Sisè llarg, sortida amb un pas atlètic i seguim per una fissura en tendència a l'esquerra a buscar la R6.

Setè llarg, de tràmit amb un ressalt a l'inici i després per terreny fàcil fins a la R7.
primer llarg


segon llarg

tercer llarg

quart llarg


cinquè llarg



sisè llarg

setè llarg

FOTOCIM