dijous, 27 d’octubre del 2022

Via BADALONA. PARET DE LA BATALLA. SOLSONÈS.


ATENCIÓ: NO APARCAR AL Km20 ELS FORESTALS MULTEN PER APARCAR

26/10/22. Avui anem a la Paret de la Batalla a fer la darrera via què ens falta de la darrera "florida" de vies obertes/equipades en aquesta paret, per Francesc Panyella i Joan Baraldés. Vies "clòniques" molt semblants, per mi la millor és la via del Xermi.

La via Badalona té quatre llargs de corda totalment equipats amb parabolts, un primer per placa mantinguda, un segon més potent amb un desplom i placa vertical per arribar a la R2. El tercer tret d'un primer ressalt la resta va per placa ajaguda fàcil, nosaltres hem enllaçat el tercer i quart llarg, 60m justos.

En resum una via més idem a les altres.

Per: Juan Carlos Sánchez, Felip Linares, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: novembre 2021.

Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 14 cintes exprés.

Dificultat: 6a. Obligat V/Ae.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Aparquem al Km 20 a la carretera de Solsona a Coll de Jou. Seguim les fites fins a la R4, cinta amb el nom a la R. Podem baixar en dos ràpels de 60 equipant les reunions. NO APARCAR ELS FORESTALS MULTEN.

Retorn pel camí d'aproximació.

Primer llarg, per placa al primer tram les assegurances estant més properes després allarguem més.

Segon llarg, sortim a l'esquerra i seguim per placa fins a un desplom, passatge atlètic seguit de placa vertical i mantinguda en tendència a la dreta. 

Tercer llarg, sortim a la dreta i superem un ressalt, després la placa s'ajeu i per terreny fàcil arribem a la R3. El quart llarg és igual, nosaltres hem enllaçat el dos llargs, 60m justos.

descens a peu de via


primer llarg


segon llarg






tercer llarg


FOTOCIM