dimarts, 18 d’octubre del 2022

Via TOMÀQUETS D'AMAGATOTIS. LA PALLETA. TRIÓ DEL MIG. L'ARTIGA ALTA.

8/10/22. Després de 10 dies de "trekking" per Cap Verd, tornem a la verticalitat. Quedem amb el Ramir per anar a la via Tomàquets d'Amagatotis, que els dos la tenim pendent. Aquesta via va ser la primera oberta a l'amagada paret de la Palleta. 

La via té quatre llarg que cal treballar, equipament distant on cal escalar sí o sí, amb trams de V/V+ expo al segon i inici del tercer llarg. La via està pràcticament equipada, però cal porta aliens, tricams, tascons. L'inici del primer llarg és contundent i difícil per arribar al primer parabolt, depenent de les habilitats podem mitigar l'inici. Falta el primer pont de roca del segon llarg i el primer pitó del quart.

Una via curta, intensa que no et deixa indiferent.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1988

Per: Joan Rovira, Amadeu Pagès, Joan Armengol.

Re-equipada: 2006

Per: Ferran Suils, Pere Forts.

Equipament: parabolts, dos pitons, un pont de roca.

Material: 10/12 cintes exprés, semàfor aliens, totem verd, tascons.

Dificultat: 6a.

Orientació: est.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Aparquem a la Vinya nova i agafem la pista cap a Collbató, agafem un camí a l'esquerra a l'alçada d'una porta metàl·lica (dreta). Pugem pel torrent de l'Artiga Alta, sempre seguint la paret fins el final, tram equipat amb corda i cadena per arribar a peu de via. 50 minuts.

Descens: en ràpel per la via Tuaregs.

Primer llarg, tram difícil per arribar al primer parabolt (pot anar bé una canya), després trobem un pitó i un altre parabolt, aquest tram és molt mantigut, després ja és deixa fer millor, però segueix difícil. 

Segon llarg, sortim a l'esquerra i seguim la placa amb assegurances distants, quan s'acaba hem de pujar recta i anar a la dreta a buscar una llavi on hi havia un pont de roca que ja no hi és,  amb habilitat podem posar alguna cosa, seguim verticalment i trobem un pont de roca, en tendència a l'esquerra trobem la R2. 40m.

Tercer llarg, sortim verticalment fins a un parabolt, seguim amb bona presa però vertical, després va perdent verticalitat, trobem un altre parabolt, seguim fins a la R3 al peu d'un marcat díedre.

Quart llarg, a l'entrada del díedre marcava un pitó però no hi és, sort que és pot assegurar amb tascons, entrada desplomada i deprés díedre, al final trobem un pitó, seguim per placa fins el cim, muntem reunió a la dreta via Tuaregs.

primer llarg "pillat" primer parabolt uff


segon llarg


tercer llarg

quart llarg


FOTOCIM

2 comentaris:

Rumbateam ha dit...

Que tal Joan? encara son fora el parabolts de la trencacalces?
Haviat hi tornaran a ser!
Salut

Rumbateam ha dit...

El Rumbero..