dijous, 3 de novembre del 2022

Via TÀRREGA. ROCA DELS ARCS. VILANOVA DE MEIÀ.



2/11/22. La via Tàrrega va ser la primera via oberta a la Roca dels Arcs l'any 1974. 48 anys després segueix mantenint el seu "esperit". La via Tàrrega és una via d'aventura on només trobarem tres pitons i caldrà fer anar els flotants per auto-assegurar-se al llargs i Reunions en arbres/savines. Les reunions les podrem muntar al gust. La dificultat màxima és de V, amb passatges atlètics. Cal navegar amb intuïció, sempre pel terreny més lògic.

Una bona via clàssica per a practicar la col·locació de friends i tascons. Recomanable.

Avui la repetim amb una bona colla amb l'excusa què el Juan Carlos, torni a fer anar els flotants. Fem dues cordades, el Juan Carlos i el José (Tacha) aniran al darrera i amb la Isabel i el Felip anirem al davant. Una bona jornada gaudint de l'escalada clàssica amb bona companyia.

Per: Juan Carlos Sánchez, José (Tacha), Isabel Notivoli, Felip Linares, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1974.

Per: Gabriel Balcells, Ramón Reynal.

Equipament: només trobarem 3 pitons.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins C2, tascons, bagues per savines.

Dificultat: V.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: De Vilanova de Meià anem direcció a la Roca dels Arcs, aparquem a l'alçada de la vessant est. Creuem el torrent i pugem fins a la feixa de la base de la paret, la seguim fins a un torrent per on pugem a peu de via.

Descens: seguim per l'aresta o per sota cap a l'est fins a trobar un sinuós corriol per on baixarem, algun tram amb corda fixa, per terreny humit fins a la carretera, per on tornarem al cotxe.

Per arribar a la R0 haurem de grimpar per un ressant amb passatges entre arbres.

Primer llarg, no hem de seguir una línia equipada amb parabolts/pitons que puja per l'esquerra (és pot utilitzar el primer parabolt), abans del parabolt hem de pujar en diagonal ascendent a la dreta fins a un esperó per on pugem, seguim per un díedre i a sobre trobem una savina cal assegurar, per evitar el pèndul del segon. Seguim per terreny fàcil horitzontalment cap a la dreta fins a unes savines on muntem la R1.

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem en diagonal (1 pitó) a buscar l'esperó per on pugem, seguim verticalment fins a una savina on muntem la R2 a uns 25m. 

Tercer llarg, sortim verticalment per una placa V (1pitó) seguim un tram més fàcil i trobem una gran savina i un mur desplomat per on pugem, passatges atlètics, (1 pitó), superat aquest tram sortim a un altre savina (aquí és pot muntar Reunió), nosaltres seguim per plaques amb fissures horitzontals romes, seguit d'un tram amb líquens, muntem la R a l'esquerra en una savina sota d'un desplom.

Quart llarg, sortim a la dreta en diagonal seguint la línia de desplom al final tenim dues opcions, pujar verticalment per un desplom (roca a controlar) o en flanqueig a la dreta fins a trobar el pas. R en un arbre. D'aquí podem sortir caminant a la dreta per uns feixa fins a la carena.


grimpada del ressalt per arribar a peu de via

primer llarg

si xapem el parabolt de l'altre via deixar baga llarga


segon llarg



tercer llarg



quart llarg


Juan Carlos a la R3


FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quina colla mes ferma ! El Juan Carlos fen bona feina, ànims !

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume