dissabte, 4 de març del 2023

Vies, LAIETANA 18 D'OCTUBRE, CIRARETES D'ARBOÇ, DESACATAMENT. TORRENT DE SANTA CATERINA. MONTSERRAT.


3/03/23. Al torrent de Santa Caterina a Montserrat, hi han varies vies curtes d'una dificultat de V què les tinc pendents d'anar-hi, avui amb la Isabel (què ja les ha fet) hi anem.

Vies sense compromís de dos llargs de corda.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.

Via LAIETANA 18 D'OCTUBRE.


Dificultat: V

Equipament: parabolts.

Material: 8 cintes exprés.

Aproximació: Aparquem a l'àrea recreativa de la Salut (Collbató), pugem pel torrent de Santa Caterina, trobarem unes fites en un camí a la dreta què porta a la Gran cova, el camí passa pel peu de via.

Descens amb un ràpel de 60m.

Primer llarg, pugem per un esperó on trobarem tres ressalt, sortim a una cornisa i anem a la dreta a buscar un esperó R1.

Segon llarg, pugem per l'esperó fins a la R2, aquest dos llargs és poden enllaçar.

Tercer llarg, pugem verticalment i anem en tendència a l'esquerra a buscar un díedre per on pugem fins a trobar un passatge de V per entrar a la R3.







Vies CIRERETES D'ARBOÇ-DESACATAMENT

Aproximació: Aparquem a l'àrea recreativa de la Salut (Collbató), pugem pel torrent de Santa Caterina, trobarem unes fites a l'esquerra què ens porten a peu de via.

Descens amb un ràpel de 60m.

Material: 8 cintes exprés, joc d'aliens opcional.

Les dues vies tenen dos llargs de corda, discorren per plaques on trobarem ressalts, amb una dificultat màxima de V grau. A l'entrada de la R1 de la via Desacatament, trobem un passatge rar si pugem agafant la savina de l'esquerra és fa bé sinó A0, a la R només trobarem un bolt a reforçar amb un arbre. La R2 és la mateixa què la de la via Cirereta d'Arboç.

cabres passetjant pel peu de via

primer llarg, Cireretes d'Arboç


segon llarg


primer llarg, via Desacatament


segon llarg