dijous, 2 de març del 2023

Via TRAVESIA DE LOS GLARIADORES. PARET DE L'OS. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.

1/03/23. Les prediccions donen fred, arribem a 1ºC, però fa sol comença a escalfar. 

El Ramir fa dies què té ganes de fer aquesta via i jo la tinc pendent, així què avui pot ser un bon dia per anar-hi.

La via té quatre llargs de corda i segueix una marcat flanqueig al primer i segon llarg, per a sortir directament en dos llargs al cim. La via va creuant vies, coincidint en algun tram amb elles. El tarannà de la via té dos conceptes, el primer i tercer pràcticament equipats, al segons i quart llargs només trobarem un parabolt i un pont de roca, tenint qué equipar-los amb flotants, sort què sempre hi han fissures. 

Fent el primer llarg no ho tenia clar de seguir, però després de dubtar hem seguit  amb un "final feliç".

Una via exigent on cal anar digerint "piano,piano". Curta, intensa què no et deixa indiferent.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 1/01/2010.

Per: Toni Rosauro, Victor Francia, Juan Gutiérrez.

Equipament: Parabolts, espits, algun burí i pitó, ponts de roca.

Material: 20 cintes exprés, joc complert de friends de l'alien blau al C3, repetir joc d'aliens, tascons.

Dificultat: 6a/6a+. Obligat 6a/A0.

Orientació: est

Roca: Calcari.

Aproximació: Evident des de la carretera.

Descens: De la R4 seguim pujant uns metres  per l'aresta i seguim un sinuós corriol (senglar), per la vessant nord, on hem d'anar amb intuïció fins a trobar el camí de la via normal. Força vegetació.

Primer llarg, de peu de via veiem un parabolt una mica alt i un pont de roca, inici vertical de presa petita, del pont de roca anem a l'esquerra i pugem per un díedre. Passem a la dreta per superar un ressalt (parabolts) i anem en tendència a la dreta, ara ja en flanqueig, podem per sota del sostre (més difícil) o per sota d'una llastra en adherència i pujar a sota del sostre, passem a la dreta (trobem una R) seguim verticalment i passem a la dreta (passatge atlètic) trobem la R1 a la dreta. Aquest llarg hem d'anar en compte amb el fregament de la corda, millor partir-lo en dos.

Segon llarg, pugem per la placa en adherència (parabolt) fins a sota del desplom i seguim en flanqueig a la dreta, fissura estreta on entren els micro friends i algun tascó, tram mantingut en el 6a, després va afluixant, passatges en bavaresa i sortim a una zona més fàcil, pugem per un díedre de roca vermella, pont de roca, flanqueig per una sinuosa cornisa fins a la R2.

Tercer llarg, aquest llarg cerca pas per la barrera desplomada de roca vermellosa què tenim al davant, roca a controlar, força equipada amb parabolts, anem en tendència a la dreta fins a un díedre per on pugem a la sortida anem cap a l'esquerra per terreny més fàcil fins a la R3.

Quart llarg, pugem verticalment per un díedre/fissura (parabolt) i anem a la dreta a buscar un pont de roca, seguim verticalment fins a la R4. Llarg atlètic i tècnic. 6a+,(V+/A0).

primer llarg





segon llarg





tercer llarg



quart llarg


FOTOCIM