divendres, 24 de febrer del 2023

Via SI ENCARA FOSSIS AQUÍ (CHIKY). PARET DE LES PICÒSSIES. SERRA DE CARDÓ. RASQUERA

22/02/23. Tornem a Rasquera, l'Antoni Alarcón li va comentar a la Isabel la via del Chiky i així què dit i fet. Avui ens hem ajuntat una bona colla sense voler, el Ramón Prades i l'Eduard Agababa van a la via Fava al Rei, l'Armando Cobo i els Jaume's Fort i Galban és posen a la Pastissets Farcits. Per un altre banda el Ramir Aparisi amb el Pepe López i amb la Isabel anirem a la del Chiky. Al final una bona col·lectiva improvisada.

La via Si encara fossis aquí (Chiky) té cinc llargs de corda molt ben buscada, està totalment equipada amb parabolts, pitons, tacs, ponts de roca (molts), tot i què hi trams obligats. Via mantinguda en el cinquè llarg amb dos llargs més exigents i atlètics el segon i el cinquè.

Una via molt recomanable.

De les vies existents a la zona sembla què la Fava al Rei i aquesta son les més interessants.

Per: Ramir Aparisi, Josep López, Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 29/10/2022.

Per:  Antoni Alarcón en solitari, amb la col·laboració de Jaume Prats.

Equipament: parabolts, pitons, tacs de fusta, ponts de roca (molts).

Material: 12 cintes exprés, algun friend/tascó.

Dificultat: 6a. Obligat V+/A0

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: A Rasquera hem d'agafar la carretera al Perelló, uns 200m passat el Km17, en una mena de collet, trobem una pista asfaltada a la dreta la seguim, anirem trobant indicadors hem d'anar direcció Font i Refugi del Teix. La pista te trams asfaltats, de terra i cimentats. Trobarem una tanca per bestiar, cal obrir-la i tancar-la. Seguim fins a trobar un lloc per aparcar. Seguim per la pista i trobem una basa d'incendis, passem per la part de dalt i anem a la dreta on trobem un corriol/camí què ens porta a peu de via en 15 minuts. Trobarem alguna fita.

Descens: En 2 ràpels per la via 60-50m. El primer ràpel és de 60m justos, possible partir en dos.

Primer llarg segueix un esperó per sortir a una placa que dona pas a una cornisa seguim a l'esquerra fins el peu d'un marcat díedre.

Segon llarg, pugem pel vertical i mantingut díedre amb escalada atlètica, on van sortint les preses, força equipat, ens ha sortit amb algun repòs. Quan acaba el díedre seguim en tendència a la dreta fins a un ressalt què ens porta a la R2.

Tercer llarg, canvi de reunió, sortim a l'esquerra i en descens anem a buscar una cornisa on trobem la R3.

Quart llarg, de placa, comencem  per l'esquerra per uns sinuosa fissura i anem a la dreta a buscar el primer parabolt (una mica lluny). Seguim per la placa verticalment i passem a l'esquerra amb un pas què cal trobar-li el punt, seguim per la placa fins a la R4.

Cinquè llarg, un altre bon llarg, seguim per una placa díedre (força equipada) fins a la R5. Escalada mantinguda en el V+ amb algun passatge de 6a.


el Pepe al Primer llarg

primer llarg


Ramir al magnífic díedre del segon llarg

segon llarg



la Isabel al tecer llarg i el Pepe al quart

quart llarg



cinquè llarg


FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona amics, vau fer un bon aplec.

joan asin ha dit...

Sí Jaume, déu n'hi do

joan asin ha dit...

Sí Jaume, déu n'hi do