dijous, 16 de febrer del 2023

Via TREINTAITANTOS. PARET BUCÒLICA.

15/02/23. Avui anem a completar la trilogia de vies esportives a la paret Bucòlica, Pas d'Estrès, Pedra de Tartera i Treintaitantos. Vies totalment equipades, amb una graduació de 6b però de V+/A0 obligat, tot i què no regalen res i cal escalar. 

La via té sis llarg de corda els dos primers agradables per placa i dificultat de V grau, segueixen tres llargs contundents amb trams de 6b, V+/A0 en el nostre cas i un darrer llarg amable per a sortir a la cornisa, final de la via. On trobarem passatges atlètics.

La via ens ha agradat, bona via en el seu estil.

Per: Alfons Esterlich, Ramir Aparisi, Joan Asín.




DADES

Primera ascensió per: Ramón i M. Lavaquiol.

Equipament: totalment equipada amb parabolts.

Material: 14 cintes exprés.

Dificultat: 6b. Obligada V+/A0.

Orinetació: sud

Roca: Calcari.

Aproximació: de l'aparcament de la carretera antiga al peu de paret, retrocedim una mica i pugem per un torrent seguint les fites què ens porten a peu de via. 30/40 minuts.

Descens: de la R6 seguim la cornisa cap l'oest a buscar el torrent què ens porta al camí de pujada, tram de tartera anguniosa. 30 minuts.

Primer llarg, P.T. picat amb una fletxa què marca cap a la dreta, hi ha dues línies de parabolts la nostre és la de l'esquerra pugem per la placa mantinguda en el V grau, al final afluixa una mica abans d'arribar a la R1. Llarg molt bo.

Segon llarg, pugem per una placa en tendència a l'esquerra fins a sota d'un desplom on en flanqueig descendent anem a buscar la R2.

Tercer llarg, sortim a l'esquerra directament per un desplom i seguim per la placa mantinguda amb algun tram obligat on allarguen els parabolts, després afluixa una mica abans d'arribar a la R3.

Quart llarg, pugem verticalment a l'esquerra de la R, primers passos verticals seguim fins un punt on hem flanquejar a la dreta per una sinuosa cornisa, pas d'adherència per pujar a la cornisa i flanqueig delicat obligat, un ressalt final ens deixa a la R4.

Cinquè llarg, tram vertical i atlètic amb una passatge a la dreta delicat, fins a superar un desplom o sortim a una placa per on pugem fins a un díedre on passem a l'esperó de la dreta i el seguim fins a la R5.

Sisè llarg, sortim en flanqueig a l'esquerra per placa fins a un díedre pugem per l'esperó de la dreta fins a la R6.

primer llarg





segon llarg


tercer llarg



quart llarg



cinquè llarg


sisè llarg
R5


FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Vies molt bones aquestes, però el grau és prou potent i a la Pas d'estres jo n´hi olorar-lo, ara la roca boníssima. Sort de la Tramposa !