divendres, 10 de febrer del 2023

INTEGRAL Vies MAR I CEL-ANGEL ROCK. PIC DEL MARTELL.


10/02/23. Avui ha tocat via d'aventura al patí de cas....Quedem amb el Jaume per fer una matinal al Pic del Martell, entre varies opcions decidim anar a la via Angel Rock. Aquesta via té un recorregut cercant els passatges més evidents per arribar al cim, però és difícil de trobar donat a la vegetació i altres vies què la van creuant.....total què acabes pujant per allà on et porta la intuïció. Resultat una ascensió d'aventura on cal assegurar-se amb flotants, trobarem algun pitó i ponts de roca. La matinal s'ha allargat una mica més.....

Per: Jaume Galban, Joan Asín.


DADES

Equipament: poc equipada amb pitons, ponts de roca.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins C3, tascons, bagues per savines/ponts de roca.

Dificultat: V+. Obligat V/A0-Ae.

Orientació: est.

Roca: calcari

Nosaltres hem entrat pel primer llarg de la via Mar i Cel, una placa fina dona pas a una fissura/díedre, ampla amb passos atlètics, sortim a l'esquerra per seguir per un altre placa fins a una cornisa on fem la R1 pont de roca a reforçar.

Segon llarg, anem a la dreta i pugem per un díedre, primer pas difícil 1 pitó, seguim pel díedre i flanquegem a la dreta, trobem una R, seguim a la dreta i pugem per un díedre amb pas difícil a l'entrada, un cop superat seguim per unes grades fins a la R2.

Tercer llarg, sortim verticalment per anar a la dreta  a buscar un díedre però l´herba no ens ha deixat anar-hi, seguim verticalment i trobem un pitó, passem per uns arbres i anem en tendència a l'esquerra fins a un gran bloc on muntem la R3.

Quart llarg, via Mar i Cel, entrem cap a l'esquerra pas per posar un tòtem groc, passatges atlètics amb bona presa però on cal tibar, fins a una V, seguim per un sinuós díedre, passatge de decisió per placa, seguim i anem a la dreta per pujar per terreny més fàcil  i muntar la R4. 1 espit.

Cinquè llarg, grimpada per blocs fins el final de les dificultats.












FOTOCIM