dimecres, 31 de maig del 2023

Via BÀLSAM DE TIGRE. PARET BUCÒLICA.

31/05/23. Avui anem a la Paret Bucòlica, som colla i ens repartim per la paret, l'Agustí i el Juli, van a la via Apatxe Rebel, l'Alfons i el Felip a la Terra de Dinosaures i amb el Ramir anem a la Bàlsam de Tigre què ell no ha fet i jo l'aprofitaré per piular-la al bloc.

La via Bàlsam de Tigre és una via equipada però on cal escalar entre assegurances i al cinquè llarg, anirà bé portar algun friend petit mitjà. Una via variada on tots els llargs tenen els seus passos.

Una via clàssica de la paret, imprescindible.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: setembre 1995.

Per: Frank, Ramón.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts, 1pitons.

Material: 12 cintes exprés, semàfor d'aliens i algun mitjà pel cinquè llarg, estrep opcional.

Dificultat: 6b, obligat V+/Ae.

Orientació: sud.

Roca: Calcari.

Aproximació: evident des de l'aparcament a peu de paret, pugem per la canal central fins a peu de paret i anem a la dreta a buscar el peu de via, Balsam picat . 20 minuts.

Descens: de la R6, seguim per l'aresta  i seguim un camí què segueix l'aresta fins a unes fites on canviem de vessant (sud) i baixem per la feixa primer i després per la canal (anguniosa) què ens porta a la carretera. 45 minuts.

Primer llarg, mantingut i exigent, comença per terreny fàcil fins a un desplom on trobem el primer parabolt, superat aquest tram seguim per placa fina fins a la R1.

Segon llarg, passos atlètic amb bones preses però sense peu (pas Ae/A0), flanqueig a l'esquerra i pugem per la placa, escalada atlètica amb bones preses de continuïtat, fins a la R2.

Tercer llarg, sortim a l'esquerra i anem a buscar un díedre, pas en bavaresa pel díedre i seguim per la placa amb un passatge què costa trobar-lo, millor per l'esquerra. La dificultat baixa una mica, encara trobarem un passatge atlètic per arribar a la R3.

Quart llarg, sortida atlètica en bavaresa de presa invertida, seguim per la placa fins a la R4.

Cinquè llarg, passatge llarg per arribar a una presa horitzontal amb passatge atlètic, seguim per un díedre on trobem dos parabolts, pugem fins a una fissura sota d'un desplom i anem a l'esquerra, tram on anirà bé posar algun friend, semàfor aliens i pot anar bé un 0,75, 1. anem fins sota d'un gran desplom, on trobem un parabolt, pas l'Ae, però a la sortida anirà bé un totem lila (alien vermell) per a sortir i arribar a la R5.

Sisè llarg, de tràmit sortim a l'esquerra i pugen  directament fins el cim, tram de IV. R6 a muntar en un arbre.

Primer llarg



segon llarg



tercer llarg


Alfons i Felip

quart llarg


Agustí i Juli

cinquè llarg

cinquè llarg, pas Ae

la Laura i Company sortint de l'Apatxe Rebel.

FOTOCIM

FOTOCIMGRUP



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats, una via exigent físicament i de "coco"