dimarts, 9 de gener del 2024

Via FESTIVAL ERÒTIC. PELADET ORIENTAL. RÚBIES.



8/01/24.  Teníem una intenció cercant un nou projecte, però no l'hem trobat...així què anem a fer la via Festival Eròtic aprofitant què la Isabel no l'ha fet.

L'aproximació avui l'hem fet per Rúbies. Dia fred però amb sol què ens permet gaudir d'aquest racó tranquil i solirati. La via té quatre llargs de corda amb un segon i quart exigents. La via està pràcticament equipada, anirà bé portar un joc de friends fins C2, sobre tot pel segon llarg. Aquesta va ser la primera via oberta en aquesta paret.

Una clàssica imprescindible.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 2004.

Per: J. Ferrer, J. Cumelles.

Equipament: espits, 1 pitó.

Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins C2.

Dificultat: 6a. Obligat V+/A0.

Orientació: sud-est.

Roca: Calcari.

Aproximació: Pel Poble de Rúbies o per la Portella Blanca.

Descens: Caminant.

Primer llarg, de tràmit, pugem per un contrafort III+ sense cap assegurança, R en un gran arbre.

Segon llarg, pugem per un díedre i trobem un pas 6a a buscar un espit a la dreta , seguim verticalment, pas en bavaresa i anem cap a la dreta a buscar l'esperó, pugem i seguim per un diedre a equipar (V+) què dona pas a una placa/esperó , R a la dreta.

Tercer llarg,  sortim a l'esquerra i anem en tendència ascendent a buscar un díedre per on pugem fina a la R3, roca a controlar. La R2 ara està una mica més a baix de l'original, és més còmoda.

Quart llarg, passos en díedre i seguim per placa compacta i atlètica (6a)  després la dificultat baixa un pel i seguim fins el cim on trobem la R4.

segin llarg





tercer llarg


quart llarg


FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Una via curta i ben trobada, enhorabona. A veure si trobeu la línia que ja us seguirem !