dimarts, 27 de febrer del 2024

Via CORSARIO. PENYASEGAT FALCONERA. GARRAF

27/02/24. Avui fem una matinal al Garraf amb un dia de primavera. La via Corsario, és una via exigent i variada amb quatre llargs de corda, totalment equipada on algun Totem petit, mitja pot anar bé.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín


DADES

Primera ascensió per: Agustí, Gaston.

Equipament: espits, parabolts.

Material: 12 cintes exprés, semàfor aliens, estrep opcional.

Dificultat: 6b/c. V+/A0-Ae obligat.

Orientació: est.

Roca: Calcari de Pedrera.

Aproximació evident des del Port del Garraf.

Descens, podem baixar en ràpel des de la R4 o Caminant , del cim anem cap a l'oest fins a un coll o seguim una pista què baixa a la Pedrera, la travessem i trobarem un túnel què ens deixa al Port.

Primer llarg, mantingut i atlètic, pugem en bavaresa i flanquegem a la dreta per seguir per una placa què desploma un cop superat anem a la dreta a buscar la R1. L'equipament permet apurat el lliure, V+/Ae obligat.

Segon llarg, sortim  a la dreta i pugem a buscar un díedre en diagonal, quan s'acaba pugem directament per la placa vertical, la paret s'ajeu per terreny fàcil anem a buscar la R2.

Tercer llarg, sortim directament per la placa llisa on trobarem tres ressalts, escalada mantinguda on cal anar cercant el passatge. V+/Ae obligat.

Quart llarg, sortim a l'esquerra i pugem per la placa en adherència trobem un passatge més exigent amb dos espits del segon millor anar a l'esquerra a buscar l'aresta (més fàcil què recte), pugem per l'aresta i anem a la dreta a buscar la R4.

De la R4 sortim caminant, seguim per un cable fins què s'acaba, fàcil fins el cim.

primer llarg



segon llarg

tercer llarg




quart llarg



FOTOCIM