dissabte, 22 de juny del 2024

Via "ABIERTO HASTA EL ATARDECER". SERRAT INFERIOR D'EN MUNTANER. MONTSERRAT.


21/06/24. Avui toca matinal a l'ombra, ens decidim per la via "Abierto hasta el aterdecer", la via més assequible de la vessant oest del Serrat inferior d'en Muntaner.

Una via prou exigent amb una roca excel·lent. Recomanable.

Per: Isabel Notivoli, Antonio Gómez.DADES

Primera ascensió: 2004

Per: Franc i Josep Escofet, Isabel Notivoli, Jean Ch. Peña.

Equipament: parabolts i dos pitons.

Material: 10 cintes exprés.

Dificultat: 6a. 5c/A0 obligat.

Orientació: oest.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: De Collbató hem d'anar al Clot de la Mònica, pugem pel camí i a l'alçada de la Serrat d'en Muntaner hem d'agafar un corriol (fita) què ens porta al peu de la paret est. Seguim a l'esquerra a buscar la vessant oest, inici de la via al peu d'una gran llastra.

Descens: En ràpel per la via. Un de 50 fins R1 i un altre fins a peu de via. 

La via té tres llargs de corda, un primer mantingut de presa petita amb una entrada què et posa a lloc. El segon per un sinuós díedre què ens porta a un desplom un cop superat segueix un esperó mantingut amb presa petita on cal escalar entre assegurances. El tercer llarg per terreny ajagut fins un ressalt vertical què ens porta a la R3 des d'on rapelarem per la via. Dos ràpel un de 50m fins a la R1 i un altre fins a peu de via.

primer llarg


segon llarg
tercer llarg

FOTOCIM


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via ideal pels matins de calor, enhorabona. Aquest primer llarg des del despreniment ha quedat prou potent i el tram de V+ ben polit....

joan asin ha dit...

Sí Jaume, t'agafa fret i et fa suar