diumenge, 31 de gener del 2016

ABELLA DE LA CONCA, Via VENUS

 
30/01/16. Avui posem rumb a Ponent i la boira ens acompanya durant tot el camí, passem Comiols i la boira segueix sense treva ??. Arribem a Abella de la Conca i amb un acte de fe preparem el material i enfilem cap a la església d’Abella on agafem el camí en direcció Oest i què ens porta a un gran coll, fins aquí amb poca visibilitat . Quan arribem al coll sembla què ja aclareix...anem cap a la paret i flanquegem a la dreta intentant intuir l’inici de la via, després d’algun dubte identifiquem l’agulla què marca la ressenya i en arribar al collet veiem el primer parabolt....bingo. La boira comença a esvair-se deixant pas al sol què finalment s’imposarà.

 
La via és discontinua i va obrint-se pas enllaçant sis llargs de corda, amb dos cavis de reunions entre el tercer i quart llarg i un altre amb un ràpel de 20m entre el quart i cinquè llarg.

foto ressenya Luis Alfonso
El primer llarg comença per una placa en adherència, el pas més difícil el trobem per superar el primer parabolt, passar per la dreta. Seguim nevegant per la placa fins a trobar la R1.
El segon llarg és de tràmit, farem una grimpada amb ressalts fins el peu d’una gran placa, on trobem la R2.
El tercer llarg és molt bo, comencem per una placa on haurem d’anar buscant el passatge entre les assegurances, què ens porten al díedre de l’esquerra per on posem i ens haurem d’auto-protegir, el seguim fins a la R3.
Fem un canvi de reunió per una aresta fins el peu d’un marcat esperó per on seguirem.
El quart llarg comença per una placa amb dos expansions, fem un pas d’Ae en el segon per sortir amb passatge atlètic i seguim per l’esperó on anirem trobant assegurances, R4 al cim de l’esperó. Fem un ràpel de 20/25m fins a la canal., la via segueix per un altre agulla amb dos llarg més.
El cinquè llarg, és molt mantingut amb una dificultat de V+,6a per un díedre, més equipat al principi, a la segona part ens haurem d’auto protegir, R4 en un balcó.
El sisè comença amb un passatge difícil per arribar a la primera expansió, seguim per una fissura-placa i sortim a una feixa, seguim per una fissura vertical equipada en V+/Ae amb sortida atlètica, després haurem d’anar navegant amb roca no tant bona fins a una gran alzina on muntem la R6.

Descens.
A l’alzina hauria d’haver-hi una baga amb un maillon, però la baga no hi és, el maillon si?... hem deixat dues bagues primers. Fem dos ràpels i baixem per la canal i anem a buscar la R3 on fem un altre ràpel fins el final de la corda desgrimpem fins a la R1 on fem un darrer ràpel. 

DADES
Primera ascensió: Octubre 2013.
Per: Remi Brescó.
Equipament: equipada els trams difícils, amb espits, parabolts del 8, pitons i ponts de roco.
Material: Joc de Friends del alien negre/blau al Camalot del 2, 12 cintes exprés i un estrep aconsellable.
Dificultat: 6a/Ae, obligada V+/Ae.

Bona via discontinua i variada, semi equipada on caldrà auto-protegir-se, amb DO Remi Brescó.
Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.
primer llarg
primer llarg
segon llarg de tràmit
iniciant el tercer llarg
accedint al díedre tercer llarg
i al díedre on ens haurem d'autoprotegir
a l'espró del quart llarg
inici del quart llarg 
treballant al mantingut cinquè llarg
inici potent al sisé llarg 
al sisè llarg després de l'V+/Ae 
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aquesta es veu molt interessant Joan, com dius segell Remi!! no la coneixia, queda apuntada.

joan asin ha dit...

Jaume és bona la via discontinua però amb cinc llargs què cal escalar