dimarts, 8 de novembre del 2016

ABELLA DE LA CONCA. ROCA VIELLA. Via LO GALL PINTO

7/11/16. Tornem amb el Jordi a la via Lo Gall Pinto, fa quinze dies vam marxar amb cua entre cames, degut a la pluja. Avui les temperatures han baixat, però aquesta paret queda arrecerada i solejada, ideal per aquests dies.
Quan vaig fer la via “Juan lo puto amo” el Juan Gutiérrez i el Sergi estàvem treballant en aquesta via, des de les hores estava pendent però per una cosa o un altre seguia pendent, finalment l’hem taxat.
 Una via de la factoria “GALL” força equipada, però on haurem de posar-hi algun flotant. Trobarem bona roca i passatges atlètic, amb llargs curts dels quals dos en flanqueig un a l’esquerra i un altre a la dreta (políticament correcte, tots contents).

DADES:
Primera ascensió: 6/04/2013.
Per: Juan Gutiérrez, Sergi Rosell.
Equipament: força equipada amb pitons i parabolt.
Material: Joc de friends fins el Camalot 1, tascons, 10 cintes exprés.
Dificultat: V+, obligada V/Ae.
Al peu de via trobem una pedra/placa amb el nom, el primer llarg comença pujant uns metres directament per anar tot seguit en flanqueig a l’esquerra fins a trobar la R1.

El segon llarg segueix una bona placa amb passatges atlètics, bon llarg.

Tercer llarg en flanqueig a la dreta, passatges atlètics amb bones mans i peus en adherència, al final pugem per un díedre amagat (pitó).

El quart llarg comença amb un passatge desplomat directament a la vertical del parabolt, (sembla possible entrar en flanqueig a buscar el parabolt des de la R3) seguim per la placa i anem a l’esquerra a buscar un altre placa, aquí és opcional podem anar per la placa (V+) o per l’esperonet de l’esquerra més fàcil, nosaltres hem fet una mica de cada.

Cinquè llarg, de tràmit canvi de reunió per una feixa, fletxa picada a la R5.

Sisè llarg bon llarg de placa, més fàcil del què aparenta, van sortint bones preses a mida què anem sortint, algun passatge més obligat cap el final.

Setè llarg, sortim per la dreta de la reunió per anar a buscar una curta placa un cop superada anem a l’esquerra a buscar un díedre per on pugem.

Una bona via amb equipament generós però què haurem de complementar amb flotants. Bona roca i passatges atlètics. Recomanable.

Per: Jordi Lluch, Joan Asín.
inici del primer llarg
al flanqueig primer llarg
inici del segon llarg
segon llarg
tercer llarg en flanqueig
quart llarg
a la darrera placa quart llarg, podem anar per la placa o esperò de l'esquerra

sisè llarg
sisè llarg
setè llarg
arribant a la R7
FOTOCIM