dijous, 17 de novembre del 2016

MONTSERRAT. LA PRENYADA. Via GÓMEZ-XALMET

16/11/16. La primera intenció era anar a l’aventura, a la recerca de l’agulles perdudes, però ens agafa la mandra de cop i fem un canvi radical. L’Antonio, no ha fet la via Gómez-Xalmet de la Prenyada i jo fa molt, molts anys què no l’he repetit, així què ja tenim excusa per anar-hi.

 La via Gómez-Xalmet de la Prenyada, és una de les grans clàssiques imprescindible de Sant Benet i de Montserrat. La via ha estat reequipada amb parabolts, allà on toca i a les reunions. Roca bona/excel·lent,  però amb un punt de polimenta important en alguns trams què encareix el grau.


La via té cinc llargs de corda què segueix integrament el gran díedre, el primer amb un tram d’Ae. El segon pel díedre i el tercer amb un inici molt polit i després més de placa, R3 en un arbre. El quart en flanqueig a l’esquerra, evident a buscar l’aresta. El darrer llarg amb un inici atlètic amb bons còdols.
Descens amb ràpel de 50m per la vessant nord.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins el Camalot 2/3, tascons poden anar bé, bagues per savines i 2/3 plaquetes recuperables.
Una de les grans clàssiques de Montserrat.
Per: Antonio Gómez, Joan Asín.


primer llarg
tram Ae/A0 primer llarg
inici segon llarg
segon llarg
tercer llarg
tercer llarg
quart llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

fox ha dit...

primero felicitarte por tu blog. es una pasada y has escalado muchísimas vías.
luego quería comentarte, hemos hecho hoy la vía y faltan parabolts con respecto a los croquis que hemos visto. Se ve donde estaban.ya no hay ningún parabotl en el segundo ni en el tercer largo. ahora la vía es más expuesta y conviene llevar muchos más Friends( no entran del todo bien)
no entendemos muy bien porque lo han quitado.
en la Anglada guillamon de la carideta han quitado dos chapas del tercer largo dejando los espárragos.
saludos y gracias

Pablo ha dit...

Corroboro info anterior. ²n i 3r llarg sense bolts. Portar joc friends fins C#2. Roca molt lavada