dijous, 10 de novembre del 2016

PIC DEL MARTELL. ESPERÓ BOMBERS.


9/11/16. Ara fa 34 anys feia poc què estàvem a Bombers de Barcelona, a la brigada de rescat. El Pic del martell era un dels nostres llocs per a fer pràctiques, durant aquell temps vam obrir varis itinerari. El temps ha passat ara recent jubilats, amb el Manel anem a reequipar l’Esperó Bombers. Hem reviscut vells i bells records, a les hores tota la paret era per nosaltres, ara ens hem de fitxar per seguir l’itinerari, doncs hi ha material arreu.


Hem canviat les expansions per parabolts del 10 inox. 2 pitons i dos tascons (picats), ponts de roca. Reforçar reunions amb parabolt/s. S’han tallat el material vell.
El Pic del Martell, amaga bons itineraris amb una escalada atlètica i on podrem afegir-hi flotats, bon terreny per a l’escalada a prop de Barcelona.

 Primer llarg, nom a peu de via, pugem per una fissura i anem a la dreta per una cornisa fins el peu d’un díedre amagat. Pugem pel díedre  fins a un espit (en bon estat) segueixen uns passatges atlètics amb bona pres però què tira en darrera, possible A0.

Segon llarg sortim a la dreta i pugem recte fins el desplom o anem en flanqueig a la dreta, tram força atlètic, (possible A0/Ae) llarg curt, R en un balcó.
Tercer llarg sortim per la dreta i anem en tendència a l’esquerra seguint una fissura fins un desplom què superem per sortir a la placa per on seguim fins al peu d’un desplom (pont de roca), el superem per una fissura de l’esquerra, passatge atlètic a assegurar.
El quart llarg ja és comú amb altres vies, sortim per l’esquerra i pugem per la ret directament , seguim per díedres fins a trobar la R.
Aquest darrer llarg és comú amb la Mutant World.
Després haurem de grimpar fins a l’aresta terreny amb ressalts.

Per: Manel Benavent i Joan Asín.


primer llarg
primer llarg
primer llarg
segon llarg
segon llarg
a la R2 i remuntant la motxilla.
inici tercer llarg 
tercer llarg
quart llarg, comú amb altres vies 
cinquè llarg
FOTO CIM am la feina feta

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bona feina mantenint un recorregut de aventura, gratificant de protegir.
Components de avui: Toni Cespedes "Maranya" Joan Pascual "Pascuti" i un servidor Josep Bellmunt

Felicitats un cop mes