diumenge, 16 d’agost del 2020

PIC DE SANTA LUCÍA 1854m


9/08/20. Teníem previst anar a Escòcia però les circumstàncies actual ens han fet canviar la destinació. En Ramón fa una proposta d’anar a Palència a les estivacions sud dels “Picos d’Europa”. Una bona proposta a una zona desconeguda per nosaltres.

La primera excursió és el Pic de Santa Lucía de 1854m, on haurem de passar per l’interior del Ull de la Muntanya Palentina.

De Cervera de Pisuerga agafem la “Carretera de los Pantanos” a uns 17km passem pel poble de Santibañez de Resoba, on deixem un cotxe. Seguim 4 Km més fins el coll “Alto de Varga 1425m” on hi ha un mirador i un aparcament.

Des d’aqui ja veiem l’Ull i el cim del Santa Lucía. Decendim uns metres i pugem per una canal herbosa, superat el primer tram s’obre i unes fites ens marquen una diagonal d’esquerra a dreta direcció a l’ull. La pujada és constant per camí sinuós amb trams d’herba i de pedra solta.

El passatge de l’ull és espectacular amb un passatge de grimpada. Superat l’ull seguim fins el cim o trobem un punt geològic i dues petites cabanes. Bones vistes de l’Espigüete i el Curavacas dos dels cim importants de zona. Seguim per la carena direcció est i baixem fins a un coll, possibilitat de fer el cim Escrita. Del coll baixem per val a buscar una pista què seguirem fins el poble de Santibañez, sempre agafant els trencalls a la dreta.

 

Desnivell pujada 450m

Desnivell de baixada 650m

Recorregut uns 8 Km.

Horari: 4:30h.