divendres, 18 de setembre del 2020

MALANYEU. PARET DEL DEVESSÓ. Via ROCK SUAVE.


18/09/20. Les prediccions meteorològiques no son bones i ens refugíem a Malanyeu. Ramir proposa fer la via Rock Suave i seguir per la Neusnidó fins el cim. Fem l'aproximació i entre dubtes trobem el peu de via a la dreta de la via Neusnidó.

La via és de caire esportiu totalment equipada amb parabolts, amb una distancia entre ells què t'obliga a fer els passos. Mantinguda i vertical on cal anar cercant el passatge. A la sortida del segon llarg la distància entre el primer i segon parabolt és considerable, ho intento per la dreta ? no està clar, encallada important, intent de posar un alien o un ganxo, imposible. Al final amb una "antena" podem arribar-hi, ara mig assegurat per l'esquerra surten preses. A partir d'aquí la tònica és la mateixa què el primer llarg, sense regalar res però és deixa fer. Mentre feia el segon llarg comença a ploure, el Ramir ja el fa amb gomes més intenses. De la R2 rapelem (60m) a peu de via. 

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín


Primera ascensió: 1997
Per: J. Valès.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts del 10.
Material: 14 cintes exprés, semàfor aliens i 0,75 opcional.
Roca: Calcari.
Orientació: sud.
Dificultat: 6a/6a+. Obligat V+/A0 amb antena.

Aproximació: De Malanyeu agafem el PR què passa per darrera de l'Esglesia, seguim les marques fins el torrent. Deixem les marques i seguim a la dreta seguint el torrent. A l'esquerra surten corriols què pujant fins a peu de paret, la seguim a la dreta fins a trobar la nostra via.

Descens: Ràpel 60m des de R2.






FOTOPEU DE VIA SOTA LA PLUJA