dimecres, 2 de setembre del 2020

VALL DE RIBES. CAL BARRICÓ. Via "TOSSUTS".

2/09/20. Aquest dimecres anem a Cal Barricó, Vall de Ribés. El Ramir i el Manel van a la via Aigua i  tabac, amb la Isabel anem a la darrera via  oberta en aquest racó de la vall de Ribes.

 

Fem l’aproximació fins a peu de la via Ossel, la Via Tossuts comença a l’esquerra en un díedre herbós on una corda fixa ens deixa al peu del díedre. La via té tres llargs de corda, amb una dificultat mantinguda en el V+, algun passatge pot ser una mica més 6a o A0. La via a necessitat una neteja a fons del díedre (tallant savines i sanejant terra). Trobarem algun passatge en terra encara. Les assegurances estant col·locades a la placa de l’esquerra, al netejar el díedre en algun punt et pot quedar a desamà, tota l’estona cal combinar passatges de díedre i placa. Via entretinguda. La tercera reunió és incòmoda, millor fer el llarg en top rope.

 

Una via curta i mantinguda.

 

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.

Primera ascensió: acabada el 2020, iniciada fa 20 anys.

Per: Quim, Josep, Fidel

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 13 cintes exprés, algun friend pot anar bé.

Orientació: Sud, ombra al díedre al matí.

Roca: Calcari.

Informació: eskalada Ripollès

 

Aproximació: Aparquem al pont de la C17, Km 116. Seguim una pista i agafem la de la dreta (cadena), la seguim la pista fins a un gran pla on hi han les runes de Cal Barricó, aquí haurem d’agafar un corriol en direcció oest ,fita, pugem pel prat i seguim el corriol què ens porta al peu de les parets, haurem d’anar a la dreta (est) seguim el peu de via anirem trobant les diferents vies , la via va a l’esquerra de la via Ossel i Díedre, corda fixa.

 

Descens: Per la via en ràpel per la via. Possible amb una corda de 60m.

 

Pugem per una corda fixa per un díedre herbós i amb terra fins a un replà on ja veiem el primer parabolt. No hi ha reunió.

 

Primer llarg, segueix el díedre amb passatges atlètics, a l’entrada a la R1 trobem el passatge més difícil, nosaltres l’hem trobat moll.

 

Segon llarg, sortim a l’esquerra i pugem per una placa a buscar el díedre de la dreta on anirem alternant passatges en placa i díedre, cal anar estudiant el passatge. Al mig hi ha una R què cal fer.

 

Tercer llarg, segueix la mateixa tònica les assegurances a placa de l’esquerra del díedre, algun quedà a desamà.

 

La via encara està tendra què pot anar guanyant amb les repeticions.











FOTOGRUP

 

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Joan ! Aquesta la tinc a la llista, però esperaré a que baixi la calor.
Ja tardaves he he he