dimecres, 23 de juny del 2021

MAGDALENA SUPERIOR. Via 98 OCTANOS.

21/06/21. "Gorros" sempre és un bon refugi per gaudir de la seva bona roca i dels seus còdols. Anem a la via "98 Octanos", què vaig fer el maig del 1986, poc després de ser oberta el 1985. A l'any 2004 va ser re-equipada amb parabolts, afegint-ne algun més. La via és una clàssica de les imprescindibles, amb un tercer llarg, vertical i atlètic on els braços és van carregant. Avui hem coincidit amb una cordada de dues noies, què ens han deixat passar al tercer llarg, gràcies. Hem tingut una temperatura agradable amanida amb un lleuger vent.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.



DADES

Via equipada: 1985.

Per: Guillem Arias, Esteve Fabra, Manel Pedro.

Re-equipada: 2004.

Per: Guillem Arias, Josep V. Ponce, Josep Mª Porta.

Equipament: Totalment equipada, amb parabolts (color groc).

Material: 14 cintes exprés.

Dificultat: 6a. (V+/A0 obligat)

Orientació est

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Evident des de Sant Joan pel camí de Sant Jeroni. Pugem per la canal entre la Magdalena Superior i el Gorro Frigi i a l'alçada del peu de paret de la Magdalena anem a l'esquerra on trobem la R0.

Descens: En un ràpel per la vessant sud, podem fer-ne dos si volem.

Primer llarg, per placa ajaguda amb algun ressalt.

Segon llarg, placa què va guanyant verticalitat.

Tercer llarg, és el més mantingut i vertical, sortim en tendència a l'esquerra amb bones preses i forats fins on haurem de pujar directament per un tram vertical i atlètic, força mantingut. Entrada a la R3 en flanqueig a la dreta.

Quart llarg, sortim amb uns passatges atlètics a l'esquerra i seguim amb aquesta tendència fins l'esperó per on pujarem al cim.

Via Recomanable.







FOTOCIM