dilluns, 28 de juny de 2021

COLL ROIG. Via "DÍEDRE JOAN COLET"


27/06/21.  El Santi Sanz i el Toni Vilaseca feia temps què estaven treballant en una nova línia, un díedre amagat què han netejat a consiència, deixant una via de quatre llargs de corda, amb la D.O. de la zona. La via està totalment equipada amb parabolts, per no patir, però tot i així trobarem algun passatge obligat. La via comença  al camí de decens, a l'esquerra de la via Malalts de Roca. La via és curta i cal combinar-la amb un altre, nosaltres hem fet dos llargs per la "NO Via" què va per la placa a la dreta de la via Tardor Calenta, està neta és pot posar algun friend i bagues en savines,(via Mecaguntu, J.Baraldés).

Avui a zona estava plena de companys què també s'han animat a fer aquesta via després d'haver-ne fet un altre. Lluís Parcerisa, Pere Lluís Ibarz, Josep Bellmunt, Josep Coll, Joan Pera.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín. DADES

Primera ascensió: 15/06/21
Per: Santi Sanz, Toni Vilaseca.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés, algun friend opcional.
Dificultat: 6b. Obligada V+/A0
Orientació: sud-oest
Roca. Calcari

Aproximació: del Coll Roig seguim el camí cap a les parets i agafem el trencall a l'esquerra per on pugem fins una fita , anem a la dreta , la via comença a l'esquerra de la via Malalts de roca.

Descens. de la R4 sortim al camí de baixada, què ens retorna al coll.

Primer llarg, comença en tendència a l'esquerra  què ens porta a un tram vertical i després va perden verticalitat fins a la R1.
Segon llarg, anem a la dreta i pugem per una placa fins a la R2, millor desgrimpar i anar a buscar la R2´.
Tercer llarg, és el més difícil i mantingut, sortim directament fins a una savina i anem en flanqueig ascendent a l'esquerra, amb adherències i fissures fins a l'entrada de la R on trobem un tram molt llis A0, el Lluís l'ha fet per la dreta i li dona 6b.
Quart llarg, sortim per un passatge d'adherència i seguim per una placa fins la R4.
primer llargsegon llarg

tercer llarg
quart llarg

FOTOCIM


3 comentaris:

corvus ha dit...

Bones Mestre. Entenc que quan dius "Roca Calenta" vols dir "Tardor Calenta".

corvus ha dit...

Bones Mestre. Entenc que quan dius "Roca Calenta" vols dir "Tardor Calenta".

joan asin ha dit...