dilluns, 28 de juny del 2021

COLL ROIG. Via "DÍEDRE JOAN COLET"


27/06/21.  El Santi Sanz i el Toni Vilaseca feia temps què estaven treballant en una nova línia, un díedre amagat què han netejat a consiència, deixant una via de quatre llargs de corda, amb la D.O. de la zona. La via està totalment equipada amb parabolts, per no patir, però tot i així trobarem algun passatge obligat. La via comença  al camí de decens, a l'esquerra de la via Malalts de Roca. La via és curta i cal combinar-la amb un altre, nosaltres hem fet dos llargs per la "NO Via" què va per la placa a la dreta de la via Tardor Calenta, està neta és pot posar algun friend i bagues en savines,(via Mecaguntu, J.Baraldés).

Avui a zona estava plena de companys què també s'han animat a fer aquesta via després d'haver-ne fet un altre. Lluís Parcerisa, Pere Lluís Ibarz, Josep Bellmunt, Josep Coll, Joan Pera.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín. 



DADES

Primera ascensió: 15/06/21
Per: Santi Sanz, Toni Vilaseca.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés, algun friend opcional.
Dificultat: 6b. Obligada V+/A0
Orientació: sud-oest
Roca. Calcari

Aproximació: del Coll Roig seguim el camí cap a les parets i agafem el trencall a l'esquerra per on pugem fins una fita , anem a la dreta , la via comença a l'esquerra de la via Malalts de roca.

Descens. de la R4 sortim al camí de baixada, què ens retorna al coll.

Primer llarg, comença en tendència a l'esquerra  què ens porta a un tram vertical i després va perden verticalitat fins a la R1.
Segon llarg, anem a la dreta i pugem per una placa fins a la R2, millor desgrimpar i anar a buscar la R2´.
Tercer llarg, és el més difícil i mantingut, sortim directament fins a una savina i anem en flanqueig ascendent a l'esquerra, amb adherències i fissures fins a l'entrada de la R on trobem un tram molt llis A0, el Lluís l'ha fet per la dreta i li dona 6b.
Quart llarg, sortim per un passatge d'adherència i seguim per una placa fins la R4.
primer llarg



segon llarg

tercer llarg




quart llarg

FOTOCIM


1 comentari:

corvus ha dit...

Bones Mestre. Entenc que quan dius "Roca Calenta" vols dir "Tardor Calenta".