dimarts, 25 de gener del 2022

Via BAGES. PARET DE LA BATALLA -VILAMALA.


24/01/22. Quan vam fer la via del Xermi, vaig veure que a la dreta  una línia evident, aquest gener la parella  Francesc Panyella-Joan Baraldés han acabat d'equipar una nova via. Com som tafaners de mena anem a fer-la.

El dia és gèlid però quan el sol agafa força és pot aguantar bé, la paret està orientada a l'est, els dos primers llargs els hem fet al sol, la resta a l'ombra. Avui som quatre així que farem dues cordades. 

La via té cinc llargs de corda, el tercer i quart llarg tenen tram verticals que podem fer al gust en lliure (6a,6a+), combinat (V+/A0) o en Ae/V.  La via està totalment equipada amb parabolts, en els trams de V i inferior les assegurances deixen una mica d'aire....

Per: Isabel Notivoli, Manel Benavent, Jaume Galban, Joan Asín.


DADES

Via  oberta el gener  2022
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés, estrep.
Dificultat: 6a+. Obligat V/Ae.
Orientació: est. Ombra a mig matí.
Roca: Conglomerat.
Informació: boc sisbemessanapren.

Aproximació. Haurem d'aparcar al Km 20 de la carretera de Solsona a coll de Jou, dipòsit d'aigua a l'esquerra. D'aparcament anirem en direcció est pel prat, trobarem cintes en els arbres i fites. Al final trobarem un cartell de fusta que ens indica el final  de les vies. Baixem en tres ràpels per la via del "Xermi", 1 de 60m (possible 2x30 m atenció), 1 de 30m i un darrer de 45m, en cas de fer el primer ràpel en dos,el primer ràpel arriba molt just i haurem d'assegurar-se en un parabolt per arribar a la R3 compte!!.

La tornada la farem pel camí d'aproximació.

Primer llarg, comença a la dreta de la via del Xermi B picada a la roca, pugem per la placa en tendència a la dreta mantingut en el V grau amb un pas al mig de V+ assegurances distants. 30m

Segon llarg, sortim a la dreta per un ressalt V i després la placa s'ajeu fins a la R2, 17m.

Tercer llarg, sortim a la dreta i pugem directament  per la dreta d'un gran bloc, tram vertical que fem en V+/A0 (6a), flanqueig a la dreta V i pugem per un esperó-placa IV fina a la R3. 30m.

Quart llarg, sortim a la dreta i pugem per un ressalt V, la placa s'ajeu i pugem per terreny fàcil fins el peu d'un ressalt vertical per on pugem inici desplomat V+/A0 (6a+), quan la paret perd verticalitat anem en tendència a la dreta, placa de còdols polits, V fins a la R4. 33m.

Cinquè llarg, sortim a la dreta i flanquegem uns metres a l'esquerra per sota d'un desplom IV i pugem directament quan és pot  V+ (A0, la placa s'ajeu i pugem per terreny fàcil fins a la R5. 33m.

La via encara està tendra i cal vigilar amb algun còdol juganer. Les assegurances en algun punt allunyen, al tercer i quart llarg un estrep pot anar bé.

primer llarg



segon llarg


tercer llarg

arribant a la R3

quart llarg




cinquè llarg



FOTOCIM