dimecres, 12 de gener del 2022

Via BROTHERS RUÍZ. PALA ALTA. MONT-ROIG.


10/01/22. Quedem amb el Remi per a seguir treballant en el projecte que tenim començat, però de camí ens trobem amb la pluja? i acabem canviant d'objectiu. Anem a la recerca del sol i el trobem al Mont-Roig, la primera intenció és a una nova via oberta darrerament però la trobem ocupada?. Coincidim amb el Pepe V. Ponce i el Jordi Clariana, ells vam a la via del Lluís, al final ens decidim per a repetir la via Brothers Ruíz.  Via equipada de bon fer.

11/01/22. Avui el dia és presenta bo, així què posem rumb cap el projecte pendent...Aprofitem per a obrir tres llargs més i ja ho tenim clar, un altre visita i l'acabarem possiblement....

Per: Remi Brescó, Joan Asín.

DADES

Primera ascensió: 11/1991
Per: J.L. Ruíz, J. Gutiérrez, F. Martínez
Roca: Calcari.
Orientació: sud
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 14 cintes exprés.
Dificultat: 6a. Obligat V/Ae
Informació:

Accés: De Balaguer hem d’anar a Vilanova de la Sal per la LV-9046 des de Gerb. A la sortida del poble hem d’agafar una pista a ma dreta direcció a l’ Ermita de Montalegre. Haurem d’agafar la pista de la dreta què porta al Coll de Porta on aparquem, millor anar amb 4X4 o cotxe alt, sinó cal aparcar abans d’un corba de 180º al peu de les parets, a la vertical de Pelat oest i Pala dels Pelats.

Aproximació: Per la pista fins a la vertical de la via i pujar pel sòcol fins a peu de via, fletxa picada.

Descens: caminant cap a l’est a buscar la pista a l’alçada del Coll de Porta. 30 minuts.

Descripció:

Primer llar, comença per un díedre sinuós, un cop superat anem a l’esquerra a buscar un marcat díedre per on pugem fins a la R1,35m.

Segon llarg, sortim amb un passatge atlètic i flaquegem a la dreta per una placa fina fins a un esperonet. Pugem per la placa i en tendència a la dreta arribem a la R2, 30m.

Tercer llarg, totalment en flanqueig a la dreta fins a la R3 sota d’un desplom, R3, 40m.

Quart llarg, sortim per un díedre desplomat amb passatges atlètics fins què passem a la placa de la dreta, on segueix la mateixa tònica (vertical i atlètic) fins a la R4, 20m.


primer llarg




segon llarg


tercer llarg

tercer llarg, Pepe i Jordi al darrer llarg


Pepe i Jordi a la Via del Lluís

darrer llarg



FOTOCIM

OBRINT VIA


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! els dilluns hi ha cues a les vies ? algú treballa? ha ha ha
Pinta be la via a veure si aviat ens la presentes.