dimecres, 20 d’abril del 2022

ESPERÓ DAIKIRI. FALCONERA-PEDRERA NORD,


20/04/22. Avui donen pluja, quedem amb el Ramir per anar al Pic del Martell, però comença a ploviscar?...allarguem el cafè i al final anem a la Falconera (Garraf). La paret està ben molla però com sembla que aguantarà ens decidim per anar a la vessant nord (pedrera) a fer l'esperó Daikiri. Tocarà escalar amb roca mullada de calcari compacta, sort què la dificultat és baixa i és deixa fer.

La via pròpiament dita és l'esperó, prou elegant i agraït, per arribar-hi haurem de grimpar per una placa a buscar una feixa , que seguirem a la dreta (tram amb corda fixa) fins al peu de l'esperó (R 2 espits).

Una via fàcil amb el seu ambient.

Per: Ramir Aparisi, Joan Asín



DADES

Primera ascensió: 2002
Per: Àlex Aguiló, Juan M. García, Isabel Notivoli.
Equipament: Totalment equipada amb espits, 1 pitó, 1pont de roca.
Material: 6 cintes exprés. Friend 0,75, 1 per muntar l'última reunió.
Dificultat: IV+.
Orientació: nord. 
Roca: Calcari.

Aproximació: Del port del Garraf, haurem de travessar el túnel que passa a la Cantera del darrera de la Falconera. Ja veurem l'esperó camí evident.

Decens: Del final de la via, seguim l'aresta cap a l'est, trobarem un tram equipat amb una corda fixa.

Primer llarg, grimpem per una placa fins a una feixa R en un arbre.

Segon llarg, seguim la feixa cap a la dreta trobem un ressalt equipat amb una corda fixa, IV si no l'utilitzem, R amb dos espits al peu d'un díedre abans d'arribar a l'esperó.

Tercer llarg, seguim per un esperonet per entrar a un díedre, el seguim i sortim a la dreta a buscar un esperó per on pugem fins a la R3.

Quart llarg, sortim per un díedre (fissura) per anar a buscar el fil de l'esperó per on pugem (passatges estètics), al final trobem uns blocs que superem amb passatges atlètic, seguim per una feixa herbosa fins a un gran bloc on cal muntar la R ponts de roca i/o friends ena forats.
arribant a la R1

segon llarg

segon llarg, tram amb corda fixa

tercer llarg




quart llarg

R3

FOTOCIM



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! ni la pluja us atura !