diumenge, 17 d’abril del 2022

Via ESCALADORS BUCÒLICS. PARET DE LA BATALLA. VILAMALA.


16/04/22. El Jesús i el Ramón fa dies que volen anar a fer la via Escaladors Bucòlics a la Paret de la Batalla, a Vilamala. El Juan Carlos s'anima a anar-hi i jo m'apunto a darrera hora, així que serem quatre. Com anem amb cordes de 50m, hem acabat fent els cinc ràpels, encara hem anat prou ràpids.

Aquesta és una via senzilla que va buscant els passatges més lògics, escalada per plaques tombades tret del tercer llargs amb uns passatges més verticals. la via està totalment equipada amb parabolts. Cinc llargs de corda amb un segon i cinquè de rampes fàcils, sense cap assegurança (tampoc fa falta). El primer comença vertical però enseguida s'ajeu. El tercer és el més vertical i molt equipat. el quart de navegar per placa.

Avui el dia ha estat d'estiu total, tret dels primers metres de la via que hem fet a l'ombra, la resta hem estat acompanyats pel sol intens.

En resum una via senzilla d'escalada en placa.

Per: Jesús Carruesco, Ramón Samarra, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Via  oberta el gener  2022
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 8 cintes exprés, estrep.
Dificultat: V.
Orientació: Sud. 
Roca: Conglomerat.

Aproximació. Haurem d'aparcar al Km 20 de la carretera de Solsona a coll de Jou, dipòsit d'aigua a l'esquerra. D'aparcament anirem en direcció est pel prat, trobarem cintes en els arbres i fites. Hem de seguir les de la dreta fins a trobar la R5 amb una cinta (nom escrit). Haurem de rapelar per la via, si anem amb cordes de 60 un primer de 30m i dos de 60m. Amb cordes de 50, cinc ràpels.

La tornada la farem pel camí d'aproximació.

R5, inici dels rapels.


Juan Carlos al primer llarg




tercer llarg


Jesús arribant a la R3

quart llarg

cinquè llarg


FOTOCIM