diumenge, 3 d’abril del 2022

Via DE L'ESCORPÍ. PARET DEL DEVESSÓ. MALANYEU.


2/04/22. Aquest dissabte és presenta gèlid i ventós així que ens refugiem a la Malanyeu, anem amb tranquil·litat per que el sol vagi guanyant la partida. La intenció és fer les dues vies que eren d'un llarg i que el Joan Baraldés i el Francesc Panyella han allargat fins el cim, les vies De l'Escorpí i La Drecera. La Isabel i el Josep comencen per la via La Drecera i amb el Juan Carlos ens posem a la via de L'Escorpí que s'ha posat de moda.

La via de L'Escorpí, te un recorregut "apretat" entre les vies Amics de Malanyeu i Francesc Suñol, haurem d'anar en compte per que és molt fàcil barrejar vies. El primer llarg de 45m amb una R inter-mitja.


DADES

Primera ascensió: Primer i segon llarg setembre 2013, la resta juliol 2020

Per: Joan Baraldés (Ll 1 i 2) i la resta amb Francesc Panyella.

Equipament: Parabolts. Totalment equipada.

Material: 14 cintes exprés si enllacem el 1er i 2º llarg, algun friend opcional.

Orientació: sud.

Dificultat: V+. Obligat V/A0.

Descens: En ràpel per la via Francesc Suñol o caminant seguint l'aresta cap a l'est.

Primer llarg, per placa mantinguda amb un passatge més difícil per arribar a una fissura abans de trobar la R1 (inter-mitja).

Segon llarg, seguim per la fissura i passem a la placa de l'esquerra i seguim verticalment fins a la R2. 

Tercer llarg, pugem verticalment i seguim per una placa en tendència a la dreta, trobem una R de la via Francesc Suñol, seguim verticalment fins a la R3 a la dreta sota d'una placa desplomada.

Quart llarg, pugem per la dreta del primer parabolt i passem a la placa per on pugem seguint els parabolt (trobem un parabolt tallat) en lleugera tendència a la dreta, després seguim cal a l'esquerra per una placa i un díedre per arribar al cim. R a muntar en un arbre.

Per:Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.

primer llarg


tercer llarg


quart llarg


FOTOCIM