dijous, 5 de maig del 2022

Via DIRECTA. CILINDRE. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.


4/05/22.  Posem rumb a Ponent sense cap pla concret, ens adaptarem a la "meteo". A final ens decidim per anar a la via Directa al Cilindre, que el Felip i el Ramir no han fet. Aquesta és una de les vies "bones" i imprescindibles de Sant Llorenç de Montgai.

Una línia molt ben trobada, amb tres llargs, lleugerament desplomats amb bones preses, que recorda l'escalada a Riglos. Una escalada atlètica i mantinguda que demana anar bé de braços. El quart llarg canvia la tònica trobarem una escalada de placa amb assegurances espaiades.

Durant l'escalada hem vist força gent "veterana" escalant al triangle del cilindre. Quan arribem al cim ens trobem al Roger Blasco que surt de la  via Vidal Farreny del Cilindre i ens comenta si anem al dinar?, quin dinar? el de la SEAM de C.E.LL., doncs dit i fet ens apuntem (gràcies Roger). Quan baixem ens trobem amb la flor i nata de Ponent. Un dinar molt agradable que han aprofitat per fer un homenatge al Josep Manuel Anglada.

Una bona jornada una via curta, intensa que no et deixa indiferent i un dinar de germanor amb el SEAM del C.E.LL.

Per. Felip Linares, Ramir Aparisi, Joan Asín.



DADES 

Primera ascensió: 29/05/1975.
Per: M. Blasco, G. Marín; J. Godoy.
Equipament: Totalment equipada.
Material: 14 cintes exprés. 
Dificultat:  6b, obligada V+/A0
Orientació: sud 

Roca: Conglomerat /calcari.

Aproximació: evident.

Descens: Caminant cap a l'oest.

Primer llarg, un primer ressalt dona pas  a una gran llastra que superem en bavaresa, passatges atlètics, seguim per una fissura-placa vertical amb panxes fins a la R1.

Segon llarg, sortim en flanqueig aeri a l'esquerra i seguim per una línia d'esquerra a dreta amb panxes, més obligades que el primer llarg, a part dels parabolts trobarem algun assegurança antiga. Llarg mantingut i exigent  6b (V+/A0).

Tercer llarg, seguim un díedre i anem a la dreta per evitar el desplom i seguim per placa fins a la R3.

Quart llarg, canvia la tònica ara haurem d'escalar en placa amb assegurances espaiades amb un darrer passatge per superar un tram vertical de V+.

primer llarg




segon llarg



tercer llarg



quart llarg

R3

FOTOCIM

DINAR SEAM C.E.LL.