dijous, 9 de juny del 2022

Via PERE NAVALÓN. GORRA FRÍGIA. MONTSERRAT.


9/06/22. Avui anem a la cara oest de la Gorra Frígia cercant l'ombra. Quan arribem ja hi ha una cordada a la via Lajarín, la Carmen i el Josep Solé que ja estan a la primera reunió, xerrada des de la distància i ens preparem.

La via va ser oberta pel company Pau Vàzquez del Centre en record del Pere Navalón. Una via de contrastos  un primer llarg molt equipat, un segon i tercer llarg on cal navegar, el quart de tràmit i un darrer exigent on les assegurances allarguen i cal digerir poc a poc negociant l'exposició.

Una bona opció a tenir en compte fugint de les línies de parabolts.

Per: Jaume Galban, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 2006.
Per: Pablo Vázquez.
Equipament: Totalment equipada burins, espits, parabolts.
Material: 15 cintes exprés, estrep opcional.
Dificultat: 6a. Obligat V+/A0
Roca: conglomerat.
Orientació: oest.

Primer llarg, seguim una línia de burins, el lliure, combinat o Ae, quan s'acaben les assegurances hem de flanquejar a la dreta en compte a buscar la R1.

Segon llarg, sortim directament seguint la gran placa, cal navegar i cercar les dues expansions que trobarem. R2 de dos parabolts.

Tercer llarg, seguim directament per la placa, amb tres expansions.

Quart llarg, pugem un ressalt (1parabolt) i entrem a la canal, cal muntar la R4 en un arbre a la dreta d'un marcat díedre.

Cinquè llarg, per  placa vertical amb assegurances distants on cal navegar cercant el passatge, al tram final trobem parabolt de la via què ve per la dreta (pilar Martínez).
primer llarg



segon llarg



tercer llarg


cinquè llarg



FOTOCIM


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! has posat la zona de moda, des la teva pìulada la cara oest és plena a vessar, o serà la calor? ha ha ha, dissabte hi vaig comptar cinc cordades a l'hora.

joan asin ha dit...

Carai😜