dimarts, 30 d’agost del 2022

Via PEDRA VOLADORA. PARET DE LA BATALLA. VILAMALA.


30/08/22. Avui quedem amb el Juan Carlos que va entrant en material, anem a la via Pedra Voladora, a la Paret de la Batalla. Aquesta via és una de les primeres obertes per la Parella F.Panyella i J. Baraldes. Una via totalment equipada amb dos primers llargs més exigents i el dos darrers més amables. Poca cosa a dir, escalada en placa de conglomerat amb ressalts més exigents de tant en tant, el grau obligat és de V/A0 i la roca està prou bé, tot i que cal vigilar en algun punt. Aquestes vies on cal rapelar-les per arribar a peu de via donen una mica de mal "rotllo", però és el que hi ha.

Donaven un dia incert i hem tingut matí esplèndid.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.



DADES

Via  oberta el  2021
Per: Francesc Panyella, Joan Baraldés.
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés.
Dificultat: V+/A0. Obligat V/A0.
Orientació: est. Ombra a mig matí.
Roca: Conglomerat.

Aproximació. Haurem d'aparcar al Km 20 de la carretera de Solsona a coll de Jou, dipòsit d'aigua a l'esquerra. De l'aparcament anirem en direcció est pel prat, trobarem cintes en els arbres i fites, seguim fins on trobem unes fites que van a l'esquerra les seguim i trobarem dos reunions, la primera és de la via Badalona i la segona és la Pedra Voladora, cinta amb el nom. Baixem en quatre ràpels per la via, si anem amb cordes de 60 ho podem fer en dos.

La tornada la farem pel camí d'aproximació.

Primer llarg, per placa mantinguda en el V grau amb un tram més exigent V+ (V/A0).
R1 35m, 11 parabolts.
Segon llarg, sortim amb un passatge vertical i seguim per una placa fins el peu d'un desplom que passem amb dos passos d'A0, anem a la dreta i pugem verticalment fins a la R2 25m, 10 parabolts.
Tercer llarg, sortim en tendència a l'esquerra fins l'extrem esquerra d'un llavi, el superem i anem en tendència a la dreta a buscar la R3 30m, 4 parabolts.
Quart llarg, per placa fàcil amb dos ressalts, R4 30m, 3 parbolts.
primer llarg




segon llarg


tercer llarg



quart llarg

FOTOCIM