dimecres, 30 d’agost del 2023

Via ATRAPASOMNIS. L'ELEFANT. LA MORA COMDAL-EL SÀLZER.


29/08/23. Avui quedem amb el Juan Carlos, fa dies què no escalem plegats, tenim varies propostes però ens decidim per anar a la Móra Comdal què ell no hi ha estat mai. La via Atrapasomnis, va per la vessant sud-oest de l'agulla de l'Elefant, segueix una gran placa, tot cercant l'itinerari. Tres llargs de corda amb un primer exigent què et posa a lloc, el segon més tranquil però amb el seu passatge i un tercer amb un primer tram molt exigent a l'inici, el tram final fàcil per arribar a la R3. La via està totalment equipada amb parabolts, el descens en ràpel per la via.

Una bona via, tot i què és curta et deixa satisfet. Possible combinar amb altres vies de la mateixa Agulla.

Per: Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.


ressenya Joan Vidal


DADES

Primera ascensió: 27/04/2022
Per: Isabel Notivoli, Joan Vidal.
Roca: Conglomerat.
Orientació: sud-oest
Equipament: Totalment equipada amb parabolts.
Material: 12 cintes exprés. Estrep opcional.
Dificultat: 6b. Obligat V+/A0-Ae

Aproximació: D'Oliana agafem la carretera què passa pel peu de la Serra de Canals direcció a les Anoves, passem un coll i baixem per l'altre vessant fins el torrent, just en aquest punt s'acaba l'asfalt i comença una pista, hem d'agafar una pista a la dreta i la seguim fins a trobar un altre pista a l'esquerra (cartell La Móra Comdal) el deixem i seguim cap el Sàlzer. Trobarem una granja i algun cobert, seguim una mica i la pista gira a la dreta, aquí aparquem el cotxe. L'Agulla és visible agafem una pista direcció  nord la més fressada, a l'alçada d'un gran prat la pista puja per la dreta i gira per sobre del camp, la seguim fins a peu de l'Agulla, pugem per un corriol a peu de paret, un corriol a l'esquerra ens porta a peu de via al torrent, fletxa picada. 15 minuts.

Descens: en tres ràpels per la via.

Primer llarg, comença per una placa fàcil en diagonal ascendent a la dreta què va guanyant verticalitat. Trobem un ressalt vertical amb tres parabolts 6b (V+/A0) la roca tot i estar sanejada fa una mica de desconfiant-se, un cop superat seguim per la placa amb una dificultat de V+, sortint a l'esquerra  a buscar la R. 40m. 6b (V+/A0). Llarg exigent.

Segon llarg, sortim a la dreta on trobem un ressalt vertical V+, després la placa s'ajeu i per terreny més amable arribem a la R2. 25m, V+.

Tercer llarg, pugem directament i anem en tendència a la dreta 6b (V+/A0-Ae), pugem verticalment 6a, la placa va perdent verticalitat fins a sortir a una zona fàcil què ens porta a la R3. 35m, 6b (V+/A0-Ae). Cal anar de parabolt a parabolt, segons el nostre grau podem apurar més o menys.


primer llarg




segon llarg


tercer llarg



FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona aquesta ! veig que la calor us va deixar fer, sort de la orientació i de la baixada de temperatures oi?

joan asin ha dit...

Sí Jaume fresqueta i tot,je,je