dimecres, 6 de setembre del 2023

Via BROWNIE. SÒCOL NARIEDA.


5/09/23. El Miquel Garrell hem va passar la Ressenya de la nova via oberta al Sòcol de la Roca Narieda. Un cop publicada ja s'ha repetit força vegades, avui hi anem amb la Isabel. A l'aparcament ja hi ha varis cotxes, quan arribem a peu de via La Ita el Manel i l'Arseni ja estan fent el primer llarg, salutacions-xerradeta i esperem què comencin el segon llarg. Ens esperen al cim i baixem plegats.

La via ha estat oberta, mai millor dit, a cop de serra i neteja de terra a les fissures-pams de terra. El resultat un primer llarg amb terra i roca sanejada, però tendra, on trobarem algun còdol "volador", llarg què cal digerir "piano-piano". El segon semblant al primer però amb roca més bona. Els dos darrers amb roca bona, atlètics i mantinguts on cal escalar. 

La via segur què és repetirà força i s'anirà sanejant.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: agost 2023.

Per: Miquel Garrell, Ramón Rubio.

Equipament: totalment equipada amb parabolts.

Material: 12 cintes exprés.

Dificultat: 6a+. Obligat V+/A0.

Orientació: oest.

Roca: Calcari.

Aproximació: A la carretera C-14 un cop passat Coll de Nargó i abans d'Organyà, trobem a la dreta la carretera què porta a Alinyà-Cambrils, un cop passat el pont agafem la carretera a l'esquerra direcció Fígols d'Organyà. Trobem un primer aparcament reservat a Bombers/Emergències, seguim i aparquem al següent a l'esquerra. Creuem la carretera i un corriol ens porta a un camí transversal, el seguim a l'esquerra i pugem a busca la paret, anem a la dreta fins a peu de via, nom pintat.

Descens: En ràpel per la via, podem fer-ho amb dos de 60m, compte amb la vegetació on és poden enganxar les cordes. Els aperturistes aconsellen fer-ho amb quatre ràpels de 30m, pot ser un bona opció.

Primer llarg, pugem per una placa fissurada i anem a la dreta amb algun tram de terra seguim per un esperó i al final una placa "crocant" abans d'arribar a la R1. Roca a controlar...30m,V, 10 parabolts.

Segon llarg, sortim a l'esquerra i seguim per la placa amb fissures i bústies  fins a la R2 sota d'un desplom. 30m, V, 8 parabolts.

Tercer llarg, anem a l'esquerra del primer parabolt, passatges atlètics de continuïtat, per anar a la dreta a buscar un segon parabolt, pugem per la placa i anem en tendència a la dreta a buscar un díedre per on pugem fins a la R3. (6a,V+), 25m, 6 parabolts.

Quart llarg, llarg molt mantingut per placa en tendència a la dreta a buscar una llastra, pugem per la placa, pas fi (regletes), segueix un tram amb pas d'adherència fi, al darrer tram baixa la dificultat. R4, (6a+,V+), 27m, 8 parabolts. Ha sortit amb dos descans.


primer llarg





el Manel fent el Tercer llarg

segon llarg


tercer llarg


la Ita al quart llarg


Arseni al quart llarg

quart llarg
FOTO Arseni Lago

FOTO Arseni Lago


FOTOCIM

FOTOCIM


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona ! enguany les vies a l'ombra estan molt buscades ! bona colla vau coincidir.