dijous, 7 de setembre del 2023

Via HISTORIA INTERMINABLE. GORRA FRÍGIA. MONTSERRAT.


6/09/23. Aquesta via la tenia pendent a la llista de les oblidades....Aquest agost l'han re-equipat amb parabolts, mantenint el caràcter. És una via amb essència Montserratina, assegurances distants i placa de preses petites on cal navegar per encertar l'itinerari, no sempre la línia recte és la millor, sobre tot al primer llarg.

Una via curta, intensa què no et deixa indiferent, recomanable.

Per: Isabel Notivoli, Ramir Aparisi,Joan Asín.



DADES

Primera ascensió: 1987

Per: Feliu Mateu, Jordi Fornés.

Restaurada: 10/08/2023.

Per: Feliu Mateu, Jordi Fornés, Quim Prats.

Equipament: totalment equipada amb parabolts i dos spits.

Material: 10 cintes exprés.

Dificultat: 6a. Obligat V+/A0.

Orientació: sud-est.

Roca: conglomerat.

Aproximació: Pel Camí de Sant Joan a Sant Jeroni, quant passem pel peu de la Gorra Frígia, pugem per la canal de l'esquerra, trams equipats amb cordes. Abans d'un arbre caigut, trobem la via a la dreta, cinta verda i parabolts amb un punt verd.

Descens: Amb dos ràpels per la via Guzmán Silva.

primer  llarg


segon llarg



tercer llarg



FOTOCIM


Primer llarg, mantingut i vertical per placa amb presa petita i assegurances distants, amb dos ressalts  V+ (A0), la dificultat és mantinguda en el V+/V. Cal navegar buscant el passatge.

Segon llarg, sortim a la dreta i pugem per un primer ressalt vertical a buscar un gran bloc, el passem per l'esquerra i tornem a la dreta, pugem fins a un desplomet, passatge vertical i després la dificultat baixa fins a la R2.

Tercer llarg, sortim directament per la placa fins a un desplom, equipat amb tres parabolts A0 (6a), seguim uns metres verticals i després va perdent verticalitat i dificultat fins a la R3 a l'avant cim.



1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, aquesta jo també la tenia oblidada de quan vam fer la Free Light, aleshores amb burins....no fèia el pes. Pujarem a fer-la.